vrijdag 26 maart 2021

Genealogie: Van der Heijden (Tielerwaard)

Genealogie Van der Heijden/Van der Heiden (Tielerwaard)

 

V.F. van der Heijden, maart 2021

 

Het geslacht Van der Heijden bevindt zich sinds 1675 in het gebied tussen Geldermalsen en Tiel, van waaruit het zich verspreidde over de Tielerwaard, het Land van Altena, Utrecht, Rotterdam en de Haarlemmermeer. Enkele takken voeren de naamsvariant Van der Heiden. In de negentiende eeuw werd ook de variant Van der Reijden gebruikt.

 

Genealogie

 

I. Claes Arijens van der Heijden, geboren te Uden (“Ujen”; naast Uden zou ook Uedem in het land van Kleef kunnen worden bedoeld). Hij is gehuwd te Buren (ondertrouw 7 februari) op 24 februari 1675 met Geertje Jans Decker, geboren te Passewaaij, dochter van Jan Gerritsz Decker, strodekker te Passewaaij. Zuster van Gerrit en Aartje Decker. Haar grootouders waren vermoedelijk Gerrit Jansz, woonachtig te Passewaaij, en Jobgen Joachimsdr., afkomstig uit een Tielse familie.

Hieruit:

1.       Arijen Claassen van der Heijden, zie II-a

2.       Heijltje Claassen van der Heijden, (Heelken), gedoopt te Wadenoijen op 6 oktober 1678. Zij is gehuwd te Rhenen (ondertrouw te Tiel) op 8 mei 1712 met Huibert van IJsendoorn, gedoopt te Rhenen op 25 december 1690, zoon van Hendrik van IJsendoorn en van Aeltje Jelissen van Papevelt.
Hieruit:

a.       Hendrik van IJsendoorn, gedoopt te Rhenen op 16 juli 1713.

b.       Nicolaas van IJsendoorn, gedoopt te Rhenen op 4 november 1714. Hij is gehuwd (1) te IJzendoorn op 15 juli 1740 met Gerdina Tap, uit IJzendoorn. Hij is gehuwd (2) te Amsterdam op 2 december 1781 met Anna Geertruij Schoonevelt.

c.       Gerardus van IJsendoorn, gedoopt te Rhenen op 18 oktober 1716. Hij is gehuwd te Rhenen op 4 januari 1756 met Roelofjen Booms, weduwe van Herbert Wijnen.

d.       Huijbert van IJsendoorn, gedoopt te Rhenen op 30 juli 1719.

e.       Aaltje van IJsendoorn, gedoopt te Rhenen op 30 juli 1719. Zij is gehuwd te Rhenen op 17 juli 1746 met Hermanus Snijders.

f.        Jan Huijbert van IJsendoorn, gedoopt te Rhenen op 14 januari 1722.

g.       Arnoldus van IJsendoorn, gedoopt te Rhenen op 24 oktober 1723.

h.       Arnold van IJsendoorn, gedoopt te Rhenen op 8 mei 1726. Hij is gehuwd (1) met Neeltjen Vijver. Hij is gehuwd (2) te Rhenen op 24 oktober 1779 met Geertruida Noorderbaan, geboren te Groningen.

3.       Grietje Claassen van der Heijden, gedoopt te Tiel op 19 januari 1681, jong overleden.

4.       Jan Claassen van der Heijden, gedoopt te Tiel op 14 februari 1682, jong overleden.

5.       Grietje Claassen van der Heijden, gedoopt te Wadenoijen op 21 september 1684. Zij is gehuwd te Tiel op 19 mei 1716 met Jan Jansz Elbers, (van Nimwegen).

Hieruit:

a.       Gerritje Jans van Nimwegen, gedoopt te Tiel op 20 juni 1717 (get. Jacomijn van der Heijden =verm. Jeexken Ariens, schoonzuster).

b.       Geertruy Jans van Nimwegen, gedoopt te Tiel op 19 juni 1718 (get. Jacomijn van der Heijden = verm. Jeexken Ariens, schoonzuster).

c.       Gerreken Jans van Nimwegen, gedoopt te Tiel op 8 oktober 1719 (get. Aartje Deckers).

d.       Johanna Jans van Nimwegen, gedoopt te Tiel op 29 september 1720.

6.       Gerrit Claassen van der Heijden, zie II-b

7.       Hermen Claassen van der Heijden, zie II-c

 

II-a Arijen Claassen van der Heijden, (van Uijen), geboren te Passewaaij ca. 1676/7. Hij is gehuwd te Wadenoijen (ondertrouw op 28 april 1700) met Margaretha Roshoff, geboren te Götterswickerhamm (bij Wesel), waarschijnlijk dochter van Gerrit Roshoff.

Haar zuster Jenneken Roshoff woonde te Andelst.

Hieruit:

1.       Jan van der Heijden, zie III-a

2.       Johanna van der Heijden, geboren te Zennewijnen ca. 1700/5. Zij is gehuwd (ondertrouw te Haaften op 28 februari 1738) te Zaltbommel op 17 maart 1738 met Huibert Jansz van Willigen, gedoopt te Brakel op 16 december 1693, zoon van Jan Huijberts van Willigen en van Jenneke Jans de Wijs. Hij is gehuwd (1) te Haaften op 12 januari 1727 met Otje Willems de Bie. Hij is gehuwd (3) te Tuil op 24 april 1761 met Lijsbeth van Rijswijk.
Hieruit:

a.       Margrietje van Willigen, gedoopt te Haaften op 7 april 1743 (get. Clasijntje van der Heiden). Zij is gehuwd te Haaften (ondertrouw 28 januari) op 20 februari 1774 met Peter van Haaften, gedoopt te Haaften op 4 oktober 1733, zoon van Johannes Peterse van Haaften en van Anneken van Weelden.

3.       Clasijntje van der Heijden, geboren te Zennewijnen ca. 1700/5. Zij is gehuwd met Hendrik van Helvert, overleden te Uitwijk in augustus 1782.

 

III-a Jan van der Heijden, geboren te Zennewijnen ca. 1700/5, overleden voor 14 juli 1759. Hij is gehuwd te Meteren (ondertrouw te Meteren/Ophemert op 10/11 augustus 1726) op 25 augustus 1726 met Maria van der Burgh, gedoopt te Meteren op 30 december 1708, overleden voor 14 juli 1759, dochter van Sweer Lucasse van der Burgh en van Corsje Louis van Hees.

Jan van der Heijden pachtte land te Meteren genaamd Trompersbos en Swa[r]tjeshoef. Hiernaast is hij bekend uit de volgende stukken:

 

Bank van Deil 1711-1728, f. 280v.

Compareerde Aert Draack en heeft voor eene summa van seventien honderd en vijftig guldens, waarvan den comparant bekende voldaen en betaelt te sijn, gecedeert en getransporteert vier mergen twee hond of soo groot en kleijn t selve onder Meteren gelegen is: sijnde boomgaerd en bouland: den berghacker genaamt, met de last van de servituten en uijtwegen als daar toe vanouts gehorig sijn, oost schepen C. van Empel, west Joost Moringh, suijden schepen Van Empel voornoemd, en noorden de gemeijne straat, vel qui de dijk, thijns en erfpagt vrij eijgendommelijk te hebben en besitten, Jan van der Heijden, mits dat conparant het selve land vrij en van alle ongelden tot den jaere 1726 incluijs en comparant verteeg en met gelofte van waerschap op sijne goederen onder Deijl en Thijl gelegen act. den 3 December 1727, get. J.v. Driel 1727 C. van Empel.

 

Bank van Deil 1729-1743, f. 11v.

Compareerde Sweer Lucasse en sijne huijsvrouw Belia Brinck, en hebben uijt sonderlinge affectie en pure genegentheijt bij forme van donatie alle haere soo gerede als ongerede goederen, actien en crediten egene van dien uijtgesondert, mitsgaders alle sodane goederen als die comparanten in tijde en wijle bij versterf souden aankomen, getransporteert en overgedragen aen haer mundige en onmundige kinderen, waar voor Johannes van der Heijde getrouwt met de dogter van eerste comparant genaemt Maria van der Burgh hier mede comparerende, en sigh als voogt over de andere onmundige verclaerde terwijl die comparanten sijn overkomen, dat alle de samentlijke kinderen eens kinderen sullen wesen; dat de gesamentlijke goederen, soo gerede als ongerede eerst bij de meerderjaerigheijd van de laeste gedeelt sullen worden, en dat bij afsterven van t'eene kind, die portie of gedeelte op de andere kinderen in leven sijnde sal accresseren, en egter alles geschieden, dat die comparanten door haere samentlijke kinderen behoorlijk haer leven lanck gedurende sullen onderhouden en gealimenteert worden, en nae haer overlijden eene christelijke begraaffenis aangedaen worden, t'gene voornoemde Johannes van der Heijde en sijne huijsvrouw voor haer en als voogden der onmundigen geloofden naer te komen soo lange de minderjarigheijd van de onmundige is durende, die dan nae haere kinderlijke pligt in t'gunt voornoemd sullen moeten contribueren en lasten oversulx sijn die comparanten bij desen in voege voornoemd ten behoeve van haere respective kinderen als voornoemd met alle vrijheden en servituten der goederen renunctierende, en aan deselve op voorgaende verspreck van onderhoud en alimentatie in eenen eijgendom erflijk te hebben ende te besitten overgevende, uijtgenomen vijf mergen bosch in twee percelen, waar van het eene groot is drie mergen een hond, en t'ander elf hond op de Peerden tot Weerdenburg gelegen, welcke de voorkinderen wegens haer moeders goed is toegedeelt, caverende sij comparanten t'gunt voornoemd in allen delen te agtervolgen onder verbandt als naer regten, actum den 18 aug 1729 was getekend Mels van Empel, N. v. Everdingen hiervan is gerenuntieert den 2 junij 1730.

 

Bank van Deil 1729-1743, f. 24v.

Op dato ondergesr. isser ten bij wesen van de hier toe versogte en omdergesn. Dedinghs vrinden een erfmagescheijd op gerigt tussen Sweer Lucasse van der Burgh ten eenre, ende Jan van der Heijde getrouwt met Maria van der Burgh, mitsgaders Lucas van der Burgh voor haer selfs en als naeste bloedtvoogden van haere onmundige broeders en suster te samen kinderen en erfgenamen van Corstie Louise van Hees bij voornde. Sweer Lucasse in echte verweckt ter andere sijde, en sulx t'gene voorsr. kinderen voor haer moederlijk versterf is aankomende, na dat voorsr. boedel voor af was geestimeert ende gecalculeert ende in twee equale loten gestelt ende daar over t'lot was getrocken, ingevolge welcke lottreckinge aan de vader Sweer Lucasse voornt. is te deel gevallen, eerstelijk de helft van huijs, Bergh en Scheur, mitsgaders van twee hond boomgaerdt daer t'huijs op staet, ende den selven tans woonachtig is, item nog 5 1/2 hond bos tot Ophemert, sesthalf hond bouland op den bergacker, item de helft in drei mergen en een hond bouland genaemt Bommeleland en heijntiens acker, aan de westsijde van den Bergacker, nog agt teijlen boomgaerd in der korsboomgaerd aan de noordsijde, nog de helfte in den ouden boomgaerd oock aan de noordsijde, elf hond weijland in pekdel onder Nederijnen, nog de voorste kooij tot den tuijn, nog het agterste in de kooij tot den halven sloot, nog vier mergen bouland van de kerck tot Meteren op den bergacker.

Ende is de voornde. kinderen te deel gevallen de wederhelfte van t'huijs, berg en scheur, mitsgaders van de twee hondt boomgaerd, daar de vader woont, onder conditie dat de vader voorsn. huijs en boomgaerd sijn leven lang sal gebruijken ende den berg en scheur sonder ijmands becroon mogen afbreken, daar van de ongelden betaelen en goede reparatie houden voorts is aan de kinderen te deel gevallen een eijnd boomgaerd in den kooijacker onder Weerdenburgh, item eene megen kersenboomgaard in den geijmenacker, nog de helfte in drie mergen een hond bouland genaemt Bommeleland, en Heijntiensacker, op den bergacker aan de oostsijde gelegen, alnog de overige negen teijlen in den kerssen boomgaerd agter t'huijs aan de suijdsijde gelegen, item de helfte in den ouden boomgaerdt zuijdwaerts, nog agt hond weijland in t'meterse veld gelegen de negen weerden genaemt, item twee mergen t'kooij weijken op Weerdenburgh gelegen, item het middelste perceel in de kooij genaemt den plas van den tuijn tot den halven sloot; item drie mergen een hond bos op Weerdenburgh op de Peerden, nog eene morgen vijf hond bos aldaer; ende is verders overkomen en verdragen, dat de vader Sweer Lucasse sal behouden de gerede goederen in desen boedel bevonden, en dat daar tegens alle de schulden op hem sal nemen ende houden, mitsgaders alle de ongelden tot den jaere 1729 incluijs te betaelen, ende moet vervolgens van sijn deel aan de kinderen toegeven ieder tien gulden, en dus tesamen seventig gulden, en laestelijk gelooft Sweer Lucasse aan de kinderen wanneer sullen trouwen of tot mondige jaeren sullen sijn gekomen te geven een koeij of dertig gulden.

Alle t'welcke contrahenten in voege voorsr. staat sijn overkomen ende haer welgevallig geweest, en door haer neffens de aanwesen de Dedinghs vrinden geteijkent, actum den 8 meij 1730 en waren onderteijkent. Dit merck X stelt Sweer Lucasse van der Burgh mij present en verder als dedinghs vrind J. Aansorg, Jan van der Heijde, Marike van der Burgh, dit X merck stelt Aeldert Jansen van Os mij present en als dedinghs vrind J. van der Linde, Joost Moring, Joh. Spillenaer.

Coram schepenen ondergesr.

Compareerden Sweer Lucasse van der Burgh, Jan van der Heijde nome. uxoris en Lucas van der Burgh voor sig ende qq, ende hebben ten fine van registrateur overgegeven het bovenstaende magescheijd op heden onderling opgerigt, luijdende van woord tot woord als voorsr. staat actum den 8 maij 1730 was geteeckent W.H. van Borssele tot Geldermalsen, Cornelis van Empel.

 

Bank van Deil 1729-1743, f. 28v.

Compareerde Joost Moring en desselfs huijsvrouw Anna Catharina van der Linde, en hebben te samen verkoft en getransporteert aan Jan van der Heijde voor een summa van seventien honderd en vijftig gulden, waar van sij comparanten bekennen voldaen en betaelt te sijn, sekeren huijs, hof en boomgaerdt op den Bergacker onder Meteren te samen groot anderhalven mergen, of soo groot en kleijn als het van outs gelegen is, alwaar ten Oosten naest gelandt is den koper selfs, west de pastorije van Meteren, suijden Sweer Lucasse van der Burgh, noorden de gemeijne straat, ofte wie met regt daar naest geland mag sijn, Jan van der Heijde in eenen vasten eijgendom erffelijk te hebben en te besitten, dijk, teijns en erfpagt vrij, en alle voorcommer en voor pligten daar van ofte doen tot den jaere 1724 incluijs en te waeren met penning waerschap naer de landtregten, actum den 30 meij 1730. Was get. Mels van Empel, Cornelis van Empel.

 

Bank van Deil 1729-1743, f. 29v.

Compareerde Johan van der Heijde en Marike van der Burgh echtelieden, en hebben elck een vooral ten behoeve van den heer Tieleman Abbingh, predicant tot Meteren of sijne erven gelooft te betaelen heden over een jaar teijns ses en dertig guldens, en voorts jaerlijx erffelijk teijns, te heffen en te ontfangen uijt vier mergen twee hond bouland als boomgaert herkomstig van Aert Draak, als nog uijt eene mergen drie hond boomgaerts met een opstaende huijs herkomstig van Joost Moring, dog soo groot en kleijn als het ider in sijn bepaeling op Meteren op den bergacker gelegen is, oost de erfgen. van Hendrick van Empel, west de pastorije van Meteren, suijden Cornelis van Empel, noorden de gemeijne straat of wie met regt naest gelandt mogt sijn, en verders uijt comparantes hebbende en verkrijgende goederen ten landtregten, welcke voorsr. teijns sal mogen en moeten afgeleijdt worden, met eerst alle onbetaelde teijnsen, en daar na met negen honderd guldens hooft soms, na dat het aan de een als de ander sijde behoorlijk een vierdendeel jaers van tevoren is opgeseijd, actum den 31 maij 1730. was get. H. de Joode 1730, Cornelis van Empel.

 

Bank van Deil 1729-1743, f. 29v.

Compareerde Sweer Luijkasse en sijne huijsvrouw Belia Brinck, neffens Jan van der Heijde en sijn huijsvrouw Maria van der Burgh, en hebben gerenuntieert en te niet gedaen sodanigen overgiften en accoort als sij comparanten op den 18 augusti 1729 voor schepenen van den edelen hogen gerigte van Deijl hebben gepasseert, en versoeckende dat deselve ten signate gecasseert worden, actum den 2 junij 1730. was get. Mels van Empel, Cornelis van Empel.

 

Bank van Deil 1729-1743, f. 147.

Compareerde Jan van der Heijde en Mariken van der Burgh, echteluijden, en hebben elck en een voor al ten behoeve van den armen van Meteren gelooft te betaelen heden over een jaer teijns, twintig gulden jaerlijcks of erffelijck teijns, te heffen en ontfangen uijt een huijs en boomgaerd te samen groot twee mergen en vijf hond op Geldermalsen gelegen, alwaer ten oosten naest geland is Corstien van der Heijden, west de heer Van Meurs, suijden de gemeijne straat, noorden de erfgenamen van Jan Matheuwesse en de pastorije van Meteren, ofte wie met regt daernaest geland magh sijn, en verders uijt comparantes hebbende en verkrijgende goederen ten landtregten, welcken voorsr. teijns sal mogen en moeten afgelegt worden, met eerst alle onbetaelde teijnsen, en daerna met vijfhonderd gulden hoofsoms, nae dat het aan de een ofte de andere sijde behoorlijk een vierdel jaers van te voren op geseijd of opgeeijst word, welcken voorsr. hooftsom sal aan twee termijnen moge werden afgeost, actum desen 17 febr. 1736. Was get. Mels van Empel, Cornelis van Empel.

 

Bank van Tuil 1732-1742, f. 125v.

Compareerde Jan van Driel, schepen des Ho. Gerigts van Deijl en heijmraat in Thielreweert, in qualiteijt als in dese volm. van die ho. ed. wgeb. Hr. Walrave van Haeften, Hr. van Ophemert en Zennewijnen, amptman etc., Bartholt van Haeften, Hr. van Wadenoijen etc., en die ho. ed.. wgeb. freule Adriana Margreta van Haeften tot Ophemert, vermogens procuratie op den compnt. gepasseert voor schepenen deses hoge gerigts van Tuijle, W. Leempoel, en Joh. Spillenaer, in dato den 6 februarij deses jaers 1736 ons schepenen in forma vertoont, en gebleken, en heeft den compnt in sijne voorst. qualiteijt, in eenen vasten erfcoop gecedeert, getransporteert en in vollen eijgendom overgegeven aan Jan van der Heijden en Maria Sweeren van der Burgh, echteluijden, wonende tot Meteren, ongeveer drie morgen weijland op de Clooten onder Neerijnen, waernaast gelant is ten westen de gemeijne straet, ten oosten Aert Roelifsen, en zuijden de Vrouw van Aijlva, of den rentmr. Nicolaes Spillenaer, noordwaards de kerck van Neerijnen, ofte wie naest geland mogt sijn, bekennende den compnt dat sijne voorn. principalen, van de coopspenne. vandien, ter summa van negenhondert gulden voldaen en betaelt sijn, venuntierende over sulcx qq. van den eijgendom van voors. 3 m. weijlant, ten behoeve van de voorn. echteluijden, om het selve erfelijck te hebben, en te besitten, dijck, thijns en erfpagt vrij, met last van 3. gls. 13 strs. 8 deniers jaerlijx in de orden. verpond., alles volgens de publique coopconditie daer van sijnde, belovende den compnt in name als voors. alle voorcommer daer van afte doen tot den jaere 1735 incluijs, met verdere geloft en van waerschap ten landtregten, actum den 16 junij 1736. Was getekend W. Leempoel, G. de Joode.

 

Bank van Tuil 1732-1742, f. 126.

Compareerde Jan van der Heijde, en Maria Sweren van der Burgh, egteluijden, wonende tot Meteren, en hebben bekent, wel en deugdelijk schuldig te sijn aen Dom. Tieleman Abbingh, predicant van Meteren en Est, eene somme van seshondert guld. herkomende wegens geleende, en verstrekte penn. belovende de comptn. de voors. hooftsomme aen voorn. dom. Abbingh ofte sijns regt hebbende, wederom te restitueren als heden over een jaer, met een jaer interesse van dien tegens vier van 't hondert, en indien 't voors. capitael langer mogt blijven staan, soo belove de comptn. jaerlijcx en alle jaer de intresse daer van promptelijk te voldoen, invoege als voors. tot de effectuele aflossinge toewelke aflossinge ten allen tijden sal moeten en mogen geschieden, als sulcx van d'een off d'ander sijde drie maenden voor den verschijndagh werdt bekent gemaekt mitsdat vooraff voldaen werde de intresse daer op verlopen voor al het welcke de comptn. specialijk tot onderpant stellen, ongeveer drie m. weijland gelegen op de Cloten onder Neerijnen, waernaest geland is ten westen de gemeijne straet, en verders ten oosten Aert Roelifsen, en ten zuijden de vrouw van Aijlva of den rentmr. Nicolaes Spillenaer, noordwaerds de kerk van Neerijnen, ofte wie naest geland mogt sijn, soo als het selve op heden wegens de heeren van Ophemert en van Wadenoijen, neffens de freulen van Haeften tot Ophemert aan de comptn. is getransporteert, en verders des comptn. hebbende, en verkrijgende goederen, die onder deese en andere gerigte bevonden werden, actum den 16 Junij 1736. was get. W. Leempoel, G. de Joode.

 

Bank van Tuil 1732-1742, f. 139.

Wij coram schepenen in Tuijl, tuijgen dat voor ons gekomen sijn Jan van der Heijde en Maria van der Burgh, egteluijden, en hebben voor een somma van negenhondert en tien guilden, waervan comparanten bekenden voldaen en betaelt te sijn, gecedeert en getransporteert aan Gijsbert Tijsse drie morge weijland, off soo groot ende kleijn, als deselve op Nederijnen gelegen is, in het Block genaemt de Klooten, ten oosten gelant de wed. Aert Roelofse, en ten westen de gemeijne straet, ende ten zuijden Nicolaes Spillenaar en ten noorden de kerck van Nederijnen, ofte wie alom met regt gelant mogt sijn, van dijck thijns en erfpagt vrij, gelovende de comparanten alle commer en voorpligt daervan af te doen, en hetselve landt te suijveren van de verpondinge tot 1734 heel en 1/4 verhoging 1735 en van het verschodt en amptslasten tot 1735 incluijs, ende te waere met penningh waerschap, in oircond onse lettere gegeven in der jaeren onses Heeren seventien hondert seven en dertigh, den 5e januarij, was get. N. Spillenaer, A. Vermeulen.

 

Bank van Deil 1729-1743, f. 166v.

Wij Mels van Empel en Corn. van Empel schepenen in Deijl tuijgen dat voor ons gekomen is Jan van der Heijde, naebuer tot Meteren, en Maria van der Burgh, desselfs huijsvrouwe, en hebben voor tweehonderd en vijf en veertig gulden, waervan zij bekenne voldaen en betaelt te zijn, gecedeert en getransporteert vier hond bouwland, of zoo groot en kleijn als het zelve gelegen leijd op den Calenbergh onder Geldermalsen, oost de gemeijne weg, ten zuijden schepen Mels van Empel, west schepen Corn. van Empel, noorden schepen Hend. de Joode, ofte wie allomme met regt gelege leijd, aan Coen van Meteren erffelijk te hebbe en te besitten, dijk, teijns en erfpagt vrij en mede alle voorcommer en voorpligt daer van af te doen de verpd. 1734 en 1/4 van 1735 en verschot en amptsh. 1734 incluijs, en verder te waere penn. waerschap den 5 december 1736. was get. Mels van Empel, Cornelis van Empel.

 

Bank van Deil 1729-1743, f. 254.

Compareerde Jan van der Heijde en Mariken Sweren van der Burgh, echtelieden, en hebben verkoft en getransporteert aen Arnoldus van Empel voor een sa. van 1870 gulden, waervan sij bekenden voldaen en betaelt te sijn 5m 5ht bouland en boomg. met een opstaende huijs gelegen op Meteren op den Bergacker, alwaer ten oosten naest gelant is de wede. van Antonis van Stenis, west de pastorij van Meteren, zuijden schepen Cornelis van Empel, en ten noorden den Blanckersen wegh off gemeijne straet, off wie met regt daernaest geland mag sijn Arnoldus van Empel in eenen vasten eijgendom erffelijck te hebben en te besitten, dijck, tijns en erfpagt vrij, comparante geloven alle voorkommer en voorpligten daer van aff te doen, en te suijveren in verpondinge, verschot en amptslasten tot den jaere 1739 incluijs en te waren uijt comparants hebbende en verkrijgende goederen, met penninghen waerschap actum den 26 feb. 1742, was get. Mels van Empel, Cornelis van Empel.

 

Bank van Deil 1744-1757, f. 17v.

Compareerde Jan van der Heijden, en Maria Sweeren van der Burgh, echteluijden, en hebben verkoft en getransporteert aan Reijer Lucasse van der Burgh voor een somma van driehondert sestien gulden, en tien st. waarvan sij comparanten bekenden voldaen betaelt te sijn, 1 mr. bouland op den bergacker onder Meteren gelegen, waer nae geland oost koper voornoemt, west Hendrick Gijsbertse, zuijden Corn. van Empel, en noorden den Heer van Meteren, of wie met reght en de comparant beloven alle pligte en voorkommer daervan af te doen, en te suijveren de verpondingh 1741, 1/4 1742 verschot en amptslasten 1742 incluijs, en te waeren penningh waerschap, actum den 23 december 1744. was get. C. van Empel, Adr. Hendrickman.

 

Bank van Deil 1744-1757, f. 171.

Compareerden Belia Brink, wede. van Sweer Lucasse van der Burgh, Lucas van der Burgh, en Cornelia Heijliger egteluijden, voor haer en als erfgenaem van Claes van der Burgh, Jan van der Burgh en Tanna de Graeuw egteluijden, Jan van der Heijden en Maria van der Burgh egteluijden, Janis van der Burgh en Cornelia Huijgen egteluijden, Jan de Wit en Cornelia van der Burgh egteluijden, Peter Verbeek en Corsje van der Burgh egtelieden, Gijsbert Aertse de Cock en Belia van der Burgh egteluijden, kinderen en erfgenaemen van Sweer Lucasse van der Burgh en Corsje van Hees, ende hebben voor een somma van ses hondert vijf en dertigh gulden, die betaelt zijn, als hier na volgt, getransporteert en opgedragen aen Hendrik van Empel een huijs met schuur en ongeveer vier hond boomgaert onder Meteren gelegen, oost de gemeene straet, west Lambert van Reekum, zuijden Willem van Leeuwen, en noorden Jan Beverlo vel qui de jure, en compareerde mede den schout Petrus Abbingh, maenmr. der verpondingh over Meeteren, ende heeft wegens agtersteedige verpondinge en amptslasten uijt de voorsr. coops penningen ontfangen drie en veertigh gls., cederende aen getransporteerde zijn regt om te dienen toe waerschap, de hr. advocaet H.H. de Laet, volmagtiger van Arnoldus Willem Haselaer, en heeft uijt de voorsr. coops penningen ontfangen, hondert vier en tagtig gulden, cederende daer en tegens sijn regt van aenspraeck en coop ter concurenter somma aen den coper den rentmeester Christiaen Spillenaer en bekende wegens agterstedige verpondingh volgens overgegeve rekeningen sedert 1733 tot 1748 ord. en 1749 extraordinair mitsgaders verschot en amptslasten sedert 1730 tot 1750 incluijs van de portie van Lucas van der Burgh ontfangen te hebben hondert agtien gulden, cederende aan getransporteerde meede zijn regt van aenspraek ter concurrenter somma nogh de hr. advocaet de Laet volmagtiger van de kinderen en erfgenamen juffrouw Ida Mesteker wede. van Meurs en bekende voor zijne principaelen uijt voorsr. coops penningen ontfangen te hebben twintig gls. cederende aen coper tot waerschap haer regt van aenspraek van 4 aug 1744 ter concurrenter soma, item Arien den Otter ende heeft ontfangen dertigh gls. agtien strs, cederende aen koper mede zijn regt van aenspraek van 26 junij 1750, ter concurrenter somma, en bekende de transportanten wijders een iegelijk uijt de overschot hebben hun geregte portie en aendeel bekennende daer van voldaen en betaelt te zijn, zijnde de ongelden volgens conditie aenbetaelt en het getransporteerde dijk, tijns en erfpagt vrij, met gelofte van waerschap, caverende een iegelijk verder voor de dugtigheijd sijner praetensie, actum den 7 meert 1752, was getekent Petrus Abbingh, Arnoldus van Empel.

 

Bank van Deil 1758-1770, f. 26.

Voor ons ondergeschreve schepenen, compareerden Sander van Maren en Corstje van der Heijden, echteluijden te Bommel, en dezelve Sander van Maren en zijn vrouw, zigh fort en sterk makende voor Commerijntje van der Heijden, wonende in Zeland, Paulus Beverloo, en Ariaantje van der Heijden, echteluijden te Meteren, Grietje van der Heijden, meerderjarige wonende te Geldermalsen, mitsgaders Lucas en Adrianus van der Burgh, vooghden van Sweer, Jan, Claas, Hendrick, Johanna en Maria van der Heijden, minderjarige kinderen wonende te Geldermalsen, en te samen universele erfgenamen van Jan van der Heijden, en Maria van der Burgh in leven echteluijden, en sigh te samen sterk makende voor haar twee absente broeders, Antonij en Arien van der Heijden, en hebben voor een sa. van duijzent vijffentwintigh guldens die betaeld zijn als hier nae volght, gecedeert en getransporteert aan de heer Petrus Abbingh schout tot Meteren, wonende te Meteren, drie mergen boomgaerd en bouland, met een opstaande huijs en bergh het Honsgemet genaamt, offsoo groot en kleijn hetzelve land op Geldermalsen gelegen is, alwaer ten oosten naast geland Sander van Maren, ten westen den schout Abbingh, ten zuijden de gemene straat, en ten noorden de pastorije van Meteren, vel qui de jure, en gelovende comparanten dit getransporteerde lant te zuijveren, van de verponding 1756 ordinaer en 1/4 ext. 1757 alsmede van het verschot en amptslasten 1757 incluijs.

En compareerde mede juffr. Judith de Joode, wede. en boedelhoudersse van de heer Adriaan Hendrickman, in leven schout van Geldermalsen, en bekende uijt de bovenstaande coopspenn. ontfangen te hebben eene sa. van 340-18-10 wegens een capitael van 254 guldens, door voorn. Jan van der Heijden en Maria van der Burgh, den 1 januarij 1750 schuldigh bekent, mitsgaders verloopene interessen en costen.

Laastelijk compareerde Aart van Jaersvelt, en Maas van Empel, armmeesters van Meteren, en bekenden almede uijt de bovenstande coopspen. ontfangen te hebben, eene sa. van 354-1-4, wegens een capitael van 254 gls, 14 st, 8 pen, door meergemelte echteluijden den 17 jan. 1756 schuldigh bekend, en daar op verlope interessen, zijnde de resterende coopsp. ad. 330 ontfangen bij de transportanten, dewelke geloofde het getransporteerde te waren ten landrechten en de drie laaste comparanten cederen tot meerder sch..hijt van de coper, de voors. hunne respective praetensien en daer voor gemaakte affectatien aan den coper, om te strekken tot waerschap, actum deezen 14 julij 1759, waren getekent G. v. Everdingen, G. Buschman.

Solvit den 40st. pen. den 12 feb. 1759 met 25-12-8.

Item van 51 gls. condietie geld 1-5-8.

[som] 26-18-0.

De principale acte is geschreven op een zegel van 3-10-0.

 

Hieruit:

1.       Corsje van der Heijden, (Corstiaantje, Christiaantje), gedoopt te Meteren op 3 augustus 1727, begraven te Zaltbommel op 18 september 1780. Zij is gehuwd te Zaltbommel (ondertrouw 15 april) op 4 mei 1758 met Alexander van Zoelen, (van Maren), weduwnaar van Jannetje van Ysvelt.

Hieruit:

a.       Jan van Zoelen, gedoopt te Zaltbommel op 13 mei 1759.

b.       Alexander van Zoelen, gedoopt te Zaltbommel op 26 juli 1761.

c.       Aletta van Zoelen, gedoopt te Zaltbommel op 10 november 1763, overleden aldaar op 29 augustus 1827. Zij is gehuwd te Zaltbommel (ondertrouw 9 juli) op 4 augustus 1796 met Emanuel Knuppelder, gedoopt (RK) te Amsterdam op 19 januari 1770, zoon van Paulus Knuppelder en van Alida Rigters.

d.       Jan van Zoelen, (Johannes), gedoopt te Zaltbommel op 27 april 1766. Hij is gehuwd te Zaltbommel (ondertrouw 28 februari) op 27 maart 1784 met Willemijna van den Dungen, geboren te Zaltbommel.

e.       Maria van Zoelen, gedoopt te Zaltbommel op 26 augustus 1770. Zij is gehuwd te Zaltbommel (ondertrouw 18 mei) op 13 juni 1793 met Henricus van Rosendaal.

2.       Commerijn van der Heijden, gedoopt te Meteren op 8 mei 1729, lidmaat Vlissingen 30 december 1755, Middelburg 17 maart 1763. Zij is gehuwd met Laurens der Kinderen.

Hieruit waarschijnlijk:

a.       N.N. der Kinderen, begraven te Oost-Souburg op 27 januari 1753.

b.       Lidia der Kinderen, begraven te Oost-Souburg op 30 juli 1756.

c.       Dina Cornelia der Kinderen, begraven te Oost-Souburg op 22 januari 1757.

d.       N.N. der Kinderen, begraven te Oost-Souburg op 3 november 1758.

e.       mogelijk Dina Cornelia der Kinderen, begraven te Middelburg in augustus 1804. Zij is gehuwd te Middelburg op 7 januari 1785 met Cornelis Jane.

3.       Ariaantje van der Heijden, gedoopt te Meteren op 9 september 1731, overleden aldaar op 26 oktober 1814. Zij is gehuwd te Meteren (ondertrouw 2 februari) op 22 februari 1759 met Paulus Beverloo, gedoopt te Meteren op 5 april 1732, zoon van Jan Teunissen Beverloo en van Geertruij Hendricks. Paulus is gehuwd (1) te Meteren op 9 november 1755 met Anneke Donker.
Hieruit:

a.       Marij Beverloo, gedoopt te Meteren op 21 oktober 1759, jong overleden.

b.       Geertruij Beverloo, gedoopt te Meteren op 12 juli 1761. Zij is gehuwd (1) te Meteren (ondertrouw 14 mei) op 6 juni 1790 met Jan de Man, geboren te Loevestein. Zij is gehuwd (2) te Zaltbommel op 25 mei 1826 met Jan de Vries, geboren te Zaltbommel op 24 juli 1763, zoon van Hendrik de Vries en van Jenke Verhaxe.

c.       Maria Beverloo, gedoopt te Meteren op 2 oktober 1763, overleden te Geldermalsen op 25 februari 1822. Zij is gehuwd te Geldermalsen (ondertrouw 8 april) op 1 mei 1796 met Dirk Aartse van Santen, geboren te Tricht.

4.       Teunis van der Heijden, zie IV-a

5.       Margriet van der Heijden, gedoopt te Meteren op 9 oktober 1735, overleden te Geldermalsen op 20 maart 1817, ongehuwd.

6.       Arien van der Heijden, zie IV-b

7.       Zweer van der Heijden, zie IV-c

8.       Jan van der Heijden, zie IV-d

9.       Maria van der Heijden, gedoopt te Geldermalsen op 25 april 1745, overleden te Zaltbommel op 1 januari 1825, ongehuwd.

10.   Johanna van der Heijden, gedoopt te Geldermalsen op 16 juni 1748, overleden na 14 juli 1759.

11.   Klaas van der Heijden, zie IV-e

12.   Hendrick van der Heijden, gedoopt te Geldermalsen (Meteren) op 23 januari 1752, overleden te Geldermalsen op 21 september 1832, ongehuwd.

 

IV-a Teunis van der Heijden, (Anthonij), gedoopt te Meteren op 28 juli 1733, overleden te Uitwijk op 19 maart 1805. Hij is gehuwd te Uitwijk (ondertrouw 30 november) op 23 december 1759 met Jacomijntje de Veerman, gedoopt te Uitwijk op 2 november 1727, dochter van Huijbert Frederiks Veermans en van Dina van den Bergh.

Hieruit:

1.       Clasijntje van der Heijden, gedoopt te Uitwijk op 6 april 1760 (get. Clasijntje van der Heijden, gehuwd met Hendrik van Helvert.).

2.       Huijbert van der Heijden, gedoopt te Uitwijk op 22 mei 1763 (get. Anneke de Veerman, gehuwd met Cornelis Rietveld), overleden aldaar op 23 juli 1816. Hij is gehuwd (ondertrouw te Uitwijk op 4 april 1788) met Elisabeth Schouten, gedoopt te Almkerk op 20 oktober 1765, dochter van Pieter Schouten en van Theuntje Koppen. Hieruit geen nageslacht.

 

IV-b Arien van der Heijden, gedoopt te Meteren op 16 maart 1738, overleden te Dussen op 26 oktober 1814. Hij is gehuwd te Dussen (ondertrouw op 4 mei 1764) met Lijsbeth Kraaij(o), gedoopt te Dussen op 2 augustus 1739, begraven aldaar op 21 januari 1780, dochter van Gerrit Kraijo en van Hendersken Kamp.

Hieruit:

1.       Maria van der Heijden, (Mia), gedoopt te Dussen op 28 juli 1765 (get. Clasina van Hilvert), overleden aldaar op 2 april 1847. Zij is gehuwd (ondertrouw te Dussen-Muilkerk op 16 januari 1798) met Johannes van Hofwegen, gedoopt te Dussen op 26 februari 1769, overleden aldaar op 12 maart 1847, zoon van Arij van Hofwegen en van Sijke Rams.
Hieruit:

a.       Arie van Hofwegen, geboren te Dussen op 16 maart 1799. Hij is gehuwd te Dussen op 26 maart 1825 met Johanna de Wit, geboren te Dussen op 23 februari 1806, dochter van Peter de Wit en van Jacoba van Malsum.

b.       Adriaan van Hofwegen, geboren te Dussen op 21 november 1800.

c.       Johannis van Hofwegen, geboren te Dussen op 18 november 1801, overleden aldaar op 28 maart 1860. Hij is gehuwd (1) te Drongelen op 5 april 1832 met Maria Colijn, geboren te Eethen, dochter van Louwerens Colijn en van Dina de Vries. Hij is gehuwd (2) te De Werken en Sleeuwijk op 4 mei 1843 met Geertruij Ziezolt, dochter van Hendrik Ziezolt en van Geertruij Versteeg.

d.       Gerrit van Hofwegen, geboren te Dussen op 11 juli 1805, overleden aldaar op 15 maart 1847. Hij is gehuwd te Dussen op 31 oktober 1844 met Huijberdina van Dijk, geboren te Dussen op 21 maart 1814, dochter van Gerrit van Dijk en van Willemke van Tiel.

e.       Elizabeth van Hofwegen, geboren te Dussen op 18 mei 1808, overleden aldaar op 27 juli 1842, ongehuwd.

2.       Gerrit van der Heijden, zie V-a

3.       Johanna van der Heijden, gedoopt te Dussen op 29 juli 1770 (get. Trijntje Lievaart).

4.       Jan van der Heijden, gedoopt te Dussen op 15 mei 1774 (get. de vader), begraven aldaar op 26 september 1774.

5.       Handerske van der Heijden, gedoopt te Dussen op 14 januari 1776 (get. Handerske Kraaij), jong overleden.

6.       Handerske van der Heijden, gedoopt te Dussen op 11 januari 1778 (get. Handerske Kraaij), begraven aldaar op 30 maart 1778.

7.       Henderica van der Heijden, (Handerske, Johanna), gedoopt te Dussen op 5 september 1779 (get. Handerske Kraaij), overleden aldaar op 1 september 1827. Zij is gehuwd te Dussen op 2 juni 1813 met Arien Gijsbert van Hemert, geboren te Beek op 10 juni 1781, zoon van Jan van Hemert en van Anna Biesheuvel.
Hieruit:

a.       Jan van Hemert, geboren te Dussen op 4 juni 1813.

b.       Johannis van Hemert, geboren te Giessen op 6 januari 1815.

c.       Arie van Hemert, geboren te Dussen op 25 augustus 1816, overleden te Giessen op 8 maart 1874. Hij is gehuwd te Giessen op 29 juni 1840 met Heiltje Groenenberg, geboren te Almkerk op 16 oktober 1818, overleden te Giessen op 4 februari 1888, dochter van Heiltje Groenenberg.

 

V-a Gerrit van der Heijden, gedoopt te Dussen op 27 september 1767 (get. Maria Arthel), overleden aldaar op 12 april 1818. Hij is gehuwd te Dussen-Munsterkerk (ondertrouw 25 januari) op 5 februari 1801 met Cornelia Lagrouw, gedoopt te Dussen op 3 april 1768, overleden te Dussen op 31 augustus 1838, dochter van Cornelis Cornelisse Lagrouw en van Hendrina van Sprang.

Hieruit:

1.       Elisabeth van der Heijden, gedoopt te Dussen op 14 juni 1801 (get. Henderik van der Heijden). Zij is gehuwd te Dussen op 19 maart 1831 met Johannis Pellekaan, geboren te Dussen op 29 mei 1804, zoon van Mijna Pellekaan.
Hieruit:

a.       Gerrit Pellekaan, geboren te Dussen op 22 juli 1833, overleden aldaar op 28 juli 1833.

b.       Gerrit Pellekaan, geboren te Dussen op 27 augustus 1834, overleden aldaar op 23 september 1837.

c.       Jacomina Pellekaan, geboren te Dussen op 5 maart 1836, overleden aldaar op 24 april 1837.

d.       Gerrit Pellekaan, geboren te Dussen op 14 juli 1838, overleden te Hillegersberg op 8 april 1885. Hij is gehuwd te Zevenhuizen op 25 juni 1875 met Elizabeth Jongeneel, geboren te Nieuwerkerk a/d IJssel, dochter van Hendrik Jongeneel en van Dievertje van der Wolf.

2.       Hendrica van der Heijden, (van der Rijden), geboren te Dussen op 15 januari 1804, gedoopt aldaar op 22 januari 1804 (get. Seijke Lagrouw), jong overleden.

3.       Hendrica van der Heijden, geboren te Dussen op 11 juli 1805, gedoopt aldaar op 21 juli 1805 (get. Seijke Lagrouw).

4.       Cornelia van der Heijden, geboren te Dussen op 8 oktober 1806, gedoopt aldaar op 12 oktober 1806 (get. Sijke Lagrouw), overleden aldaar op 5 maart 1807.

5.       Cornelis van der Heijden, geboren te Dussen op 4 december 1808, gedoopt aldaar op 11 december 1808 (get. Sijke Lagrouw), overleden aldaar op 21 december 1808.

6.       Cornelis van der Heijden, geboren te Dussen op 8 juni 1810, gedoopt aldaar op 10 juni 1810 (get. Alida Rijke), overleden aldaar op 22 september 1810.

7.       Cornelis van der Heijden, geboren te Dussen op 13 augustus 1811, overleden aldaar op 3 februari 1812.

 

IV-c Zweer van der Heijden, gedoopt te Meteren op 20 maart 1740, overleden te Tricht (Buurmalsen) op 21 januari 1821. Hij is gehuwd te Tricht (ondertrouw 6 juli) op 28 juli 1765 met Cornelia Kievit, uit Tricht.

Hieruit:

1.       Klaas van der Heijden, zie V-b

 

V-b Klaas van der Heijden, gedoopt te Tricht op 8 mei 1766, werkman, arbeider, overleden te Buurmalsen op 3 december 1827. Hij is gehuwd te Tricht (ondertrouw 16 april) op 8 mei 1791 met Johanna van Tiel, werkvrouw, arbeidster, geboren te Zaltbommel in 1770, overleden te Buurmalsen op 27 december 1840.

Hieruit:

1.       Cornelia van der Heijden, gedoopt te Tricht op 4 september 1791. Uit een buitenechtelijke relatie:

a.       Nikolaas van der Heijden, geboren te Tricht op 26 december 1818, kleermaker,  overleden te Est en Opijnen op 25 juli 1853. Hij is gehuwd te Est en Opijnen op 9 oktober 1846 met Johanna van Berghem, dienstbode, geboren te Opijnen op 8 februari 1823, dochter van Huibert van Berghem en Geertruida Voordewind. Zij is gehuwd (2) te ’s-Gravenhage op 19 juni 1867 met Diederik Coenraad Berckenkamp, weduwnaar van Antje Varkevisser. Zij is gehuwd (3) te Dordrecht op 19 februari 1874 met Adrianus Vreeburg, geboren te Dordrecht in 1813, zoon van Philibertus Vreeburg en van Pieternella Cornelia Perriens.
Hieruit:

                                                               i.      Geertruida Cornelia van der Heijden, geboren te Opijnen op 3 april 1847, overleden te Oegstgeest op 15 juni 1905. Zij is gehuwd te Oegstgeest op 3 december 1873 met Willem Hendrik Smits, geboren te Leiden in 1851, zoon van Nicolaas Didericus Smits en van Geertrui Margaretha van der Reijden.

                                                             ii.      Cornelia Martina van der Heijden, geboren te Opijnen op 6 mei 1848, overleden te ’s-Gravenhage op 28 februari 1863.

                                                           iii.      Huibertje Adriana van der Heijden, (Huiberdina), geboren te Opijnen op 8 februari 1850, overleden aldaar op 16 januari 1855.

                                                           iv.      Maarten Nicolaas van der Heijden, geboren te Opijnen op 8 juni 1851, overleden te ’s-Gravenhage op 20 november 1860.

2.       Hermanus van der Heijden, zie VI-a

3.       Clasina van der Heijden, geboren te Tricht op 21 september 1799, gedoopt aldaar op 29 september 1799, overleden te Buurmalsen op 31 juli 1866. Zij is gehuwd te Zoelen op 2 juli 1825 met Gijsbert Markus, geboren te Buren in 1793, dagloner, weduwnaar van Maria de Leest, zoon van Dirk Markus en Johanna van Muiswinkel.

Uit een onbekende relatie:

a.       Cornelis van der Heijden, geboren te Tricht op 1 mei 1823, schipper. Hij is gehuwd te Buurmalsen op 18 mei 1854 met Catharina Ackermann, geboren te Neuendorf in 1833, dochter van Franz Christoph Ackermann en van Anna Gertrude Distelcamp.

Uit het huwelijk Markus-van der Heijden:

b.       Zweer Markus, geboren te Avezaath op 27 februari 1826, overleden te Buurmalsen op 5 juli 1827.

c.       Dirk Christiaan Markus, geboren te Buurmalsen op 2 januari 1829.

d.       Nicolaas Markus, geboren te Buurmalsen op 12 juli 1832, overleden aldaar op 24 juni 1835.

e.       Johannes Markus, soldaat, geboren te Buurmalsen op 10 mei 1835, overleden te Delft op 20 februari 1857.

f.        Johanna Clasina Markus, geboren te Buurmalsen in 1839, overleden aldaar op 21 maart 1906.

g.       Cornelia Martina Markus, geboren te Buurmalsen op 9 september 1841, overleden aldaar op 16 maart 1842.

h.       Cornelia Martina Markus, geboren te Buurmalsen op 14 december 1843, overleden aldaar op 29 maart 1846.

4.       Catharina van der Heijden, gedoopt te Tricht op 6 juni 1802, overleden te Dordrecht op 30 maart 1876. Zij is gehuwd te Dordrecht op 10 mei 1826 met Jan Quast, geboren te Dordrecht in 1801, verwer, overleden aldaar op 3 september 1863, zoon van Harmen Quast en van Johanna van Kaan.
Hieruit:

a.       Harmen Quast, geboren te Dordrecht op 2 november 1826, schilder, overleden aldaar op 24 augustus 1888. Hij is gehuwd te Dordrecht op 14 mei 1851 met Geiske de Vries, geboren te Workum in 1825, dochter van Enne Eeuwis de Vries en van Jenkjen Pieters Abma.

b.       Nicolaas Quast, geboren te Dordrecht op 7 november 1828, timmerman, overleden aldaar op 27 januari 1889. Hij is gehuwd te Dordrecht op 24 december 1851 met Adriana Brand, geboren te Dordrecht in 1828, dochter van Alexander Brand en van Johanna Wiegmans.

c.       Johannes Quast, geboren te Dordrecht op 17 mei 1831, overleden aldaar op 31 augustus 1831.

d.       Johannes Quast, geboren te Dordrecht op 9 juni 1833, schilder. Hij is gehuwd te Dordrecht op 12 november 1856 met Daatje van der Steen, geboren te Dordrecht in 1832, dochter van Johannes van der Steen en van Wilhelmina Mous.

e.       Philippus Hermanus Quast, geboren te Dordrecht op 27 september 1835, smid. Hij is gehuwd te Dordrecht op 27 augustus 1862 met Anna Adriana Riethoff, geboren te Dordrecht in 1841, dochter van Willem Riethoff en van Pietertje Stolk.

f.        Cornelis Quast, geboren te Dordrecht op 25 april 1838, kleermaker, overleden aldaar op 25 maart 1878. Hij is gehuwd te Dordrecht op 25 februari 1863 met Elisabeth Cornelia Verpoorten, geboren te Dordrecht in 1836, dochter van Goof Verpoorten en van Cornelia Maria Keller.

g.       Carel Jan Quast, geboren te Dordrecht op 5 juni 1841, overleden aldaar op 14 september 1844.

h.       Johanna Catharina Quast, geboren te Dordrecht op 27 augustus 1843, overleden aldaar op 2 februari 1904.

5.       Sweeris van der Heijden, gedoopt te Tricht op 6 juli 1806, overleden te Geldermalsen op 20 maart 1812.

 

VI-a Hermanus van der Heijden, geboren te Tricht op 19 juni 1796, werkman, overleden aldaar op 9 oktober 1858. Hij is gehuwd te Buurmalsen op 26 februari 1825 met Dirkje de Ridder, geboren te Buurmalsen op 27 mei 1803, overleden te Dordrecht op 12 februari 1859, dochter van Cornelis de Ridder en van Willemijntje van Oijen.

Hieruit:

1.       Johanna van der Heijden, geboren te Tricht op 6 september 1824, overleden te Dordrecht op 1 februari 1901. Zij is gehuwd te Buurmalsen op 6 juli 1850 met Willem van Meerkerk, geboren te Dordrecht, kuiper, overleden aldaar op 14 september 1892, zoon van Willem Huibert van Meerkerk en van Jacomina Clara Kleton.
Hieruit:

a.       Jacomina Clara Maria van Meerkerk, geboren te Dordrecht op 24 juli 1851. Zij is gehuwd te Dordrecht op 27 oktober 1875 met François Marinus Mulders, geboren te Dordrecht op 8 april 1850, onderwijzer, overleden op 12 maart 1929, zoon van Anthonie Mulders en van Maria Johanna de Visser.

b.       Hermanus Dirk van Meerkerk, geboren te Dordrecht op 2 november 1853.

c.       Willem Huibrecht van Meerkerk, geboren te Dordrecht op 26 januari 1857, overleden aldaar op 4 april 1857.

d.       Willem Huibrecht van Meerkerk, geboren te Dordrecht op 16 oktober 1858, overleden te Ginneken en Bavel op 21 juni 1914.

e.       Dirk van Meerkerk, geboren te Dordrecht op 4 mei 1861, overleden aldaar op 20 april 1892.

f.        Johanna Willemina van Meerkerk, geboren te Dordrecht op 19 maart 1864,overleden te Wassenaar op 3 april 1942.

g.       Willemina Johanna van Meerkerk, geboren en overleden te Dordrecht op 1 januari 1868.

 

IV-d Jan van der Heijden, gedoopt te Meteren op 27 mei 1742, begraven te Dussen op 12 februari 1803. Hij is gehuwd (ondertrouw te Dussen op 22 februari 1771) met Maria Kamp, gedoopt te Dussen op 14 oktober 1736, dochter van Matthijs Hendrikse Kamp en van Handerske Janssen de Bruijn.

Hieruit:

1.       Johannes van der Heijden, gedoopt te Dussen op 11 augustus 1771 (get. Clasina van Heiling), begraven aldaar op 27 augustus 1771.

2.       Matthijs van der Heijden, zie V-c

3.       Mia van der Heijden, gedoopt te Dussen op 25 december 1774 (get. Clasina Helling).

4.       Handerske van der Heijden, gedoopt te Dussen op 31 maart 1777 (get. Anneke Kamp), begraven aldaar op 13 oktober 1777.

5.       Johannes van der Heijden, zie V-d

6.       Hendrika van der Heijden, (Handerske) gedoopt te Dussen op 26 november 1780 (get. Janna Roubos), overleden te Rotterdam op 7 februari 1859. Zij is gehuwd te Rotterdam op 3 mei 1815 met Willem van Vliet, geboren te Delft in 1785, overleden te Rotterdam op 3 juli 1853, zoon van Jacobus van Vliet en van Maria Dekker.
Hieruit:

a.       Jacobus van Vliet, geboren te Rotterdam op 26 september 1815, overleden aldaar op 2 juni 1822.

b.       Maria van Vliet, geboren te Rotterdam op 22 september 1818, overleden aldaar op 3 juli 1869. Zij is gehuwd te Rotterdam op 27 oktober 1836 met Johann Eberhard Wilhelm Adolph Damme, geboren te Lengerich in 1811, zoon van Johann Friedrich Wilhelm Damme en van Anna Elizabeth Stephen.

c.       Jan Willem van Vliet, geboren te Rotterdam op 7 juli 1821, overleden aldaar op 22 oktober 1896. Hij is gehuwd te Rotterdam op 17 mei 1848 met Martina Frederika Stolk, geboren te Rotterdam in 1821, dochter van Johannes Woutherus Stolk en van Cornelia de Waardt.

 

V-c Matthijs van der Heijden, gedoopt te Dussen op 6 september 1772 (get. Johanna Kamp), overleden te Ridderkerk op 17 maart 1837. Hij is gehuwd te 's-Gravendeel op 12 april 1795 met Elisabeth de Ruiter, geboren te Dordrecht, overleden te Rotterdam op 6 februari 1844, dochter van Hendrik de Ruiter en van Ploontje van Brakel.

Hieruit:

1.       Mieke van der Heijden, gedoopt te Strijen op 5 juli 1795, jong overleden.

2.       Hendrik van der Heijden, geboren te Strijen op 19 oktober 1796.

3.       Jan van der Heijden, zie VI-b

4.       Gerrit van der Heijden, geboren te 's-Gravendeel in 1801, overleden te Rotterdam op 6 juni 1875. Hij is gehuwd te Ridderkerk op 18 november 1825 met Neeltje de Hartog, geboren te Ridderkerk in 1803, overleden te Rotterdam op 10 juni 1875, dochter van Nijs de Hartog en van Dirkje van der Ven. Hieruit geen nageslacht.

5.       Mieke van der Heijden, (Maria), geboren te 's-Gravendeel in 1803, overleden te Dordrecht op 18 december 1859. Zij is gehuwd te Dubbeldam op 3 oktober 1833 met Hendrik Rostam, gedoopt te Dordrecht op 21 augustus 1806, zoon van Jan Batist Rostam en van Geertruij Recourt.
Hieruit:

a.       Jan Batist Rostam, geboren te Dubbeldam op 21 november 1833, overleden aldaar op 21 februari 1834.

b.       Jan Batist Rostam, geboren te Dubbeldam op 25 december 1834, overleden aldaar op 13 april 1835.

c.       Matthijs Rostam, geboren te Dubbeldam op 1 februari 1836, overleden te Dordrecht op 23 april 1864.

d.       Geertruij Rostam, geboren te Dubbeldam op 16 juni 1841, overleden aldaar op 18 januari 1842.

e.       Geertruij Rostam, geboren te Dordrecht op 7 april 1844, overleden aldaar op 27 augustus 1844.

f.        Johannes Rostam, geboren te Dordrecht op 7 september 1845, overleden aldaar op 10 april 1848.

6.       Adrianus van der Heijden, zie VI-c

7.       Plonia van der Heijden, (Aplonia), geboren te 's-Gravendeel in 1808, overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 29 april 1843. Zij is gehuwd te Hendrik-Ido-Ambacht op 21 januari 1826 met Cornelis van Wingerden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1803, zoon van Bastiaan van Wingerden en van Maria de Snoo. Hij is gehuwd (2) te Hendrik-Ido-Ambacht op 12 augustus 1843 met Maria Stok.
Hieruit:

a.       Maria van Wingerden, geboren in 1826, overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 5 augustus 1826.

b.       Bastiaan van Wingerden, geboren te Ridderkerk op 9 september 1833, overleden aldaar op 4 november 1833.

c.       Maria Elizabeth van Wingerden, geboren te Ridderkerk op 15 december 1835, overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 17 maart 1843.

d.       Elizabeth Cornelia van Wingerden, geboren te Ridderkerk op 6 mei 1840, overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 15 februari 1843.

8.       Hendriksje van der Heijden, (Henderika), geboren te ’s-Gravendeel op 5 september 1809, overleden te Rotterdam op 4 februari 1879. Zij is gehuwd met Gillis Smael, geboren te Harlingen op 15 december 1811, tegelbakker, overleden te Rotterdam op 11 juli 1894, zoon van Hendrik Smael en van Bernardina Kloppenburg.
Hieruit:

a.       Bernard Matthijs Hendrikus Smael, geboren te Rotterdam op 13 mei 1838, overleden aldaar op 23 juni 1838.

b.       Mattheus Hendrikus Smael, geboren te Rotterdam op 15 september 1839, tegelbakker, overleden aldaar op 14 april 1890. Hij is gehuwd te Rotterdam op 20 juli 1864 met Ingetje Witveld, geboren te Rotterdam in 1840, dochter van Jan Cornelis Witveld en van Elizabeth Hobijn.

c.       Plonia Elizabeth Smael, geboren te Rotterdam op 19 maart 1844, overleden aldaar op 23 juni 1844.

d.       Dina Elizabeth Smael, geboren te Rotterdam op 17 oktober 1845, overleden aldaar op 25 december 1845.

e.       Jan Smael, geboren te Rotterdam op 29 mei 1847, overleden te Rotterdam op 24 oktober 1905. Hij is gehuwd te Rotterdam op 17 mei 1876 met Jacomina Johanna Witveld, geboren te Rotterdam in 1849, dochter van Jan Cornelis Witveld en van Elizabeth Hobijn.

9.       Elizabeth van der Heijden, geboren te 's-Gravendeel in 1813, overleden aldaar op 8 februari 1818.

 

VI-b Jan van der Heijden, geboren te Strijen op 3 januari 1798, overleden te Ridderkerk op 8 april 1841. Hij is gehuwd te Sandelingen-Ambacht op 30 maart 1822 met Adriana Roos, geboren te 's-Gravendeel op 4 juli 1799, overleden te Ridderkerk op 11 mei 1873, dochter van Coenraad Roos en van Aartje Kastbergen.

Hieruit:

1.       Matthijs van der Heijden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in maart 1823, overleden te Ridderkerk op 17 oktober 1823.

2.       Teunis van der Heijden, zie VII-a

3.       Matthijs van der Heijden, geboren te Ridderkerk op 17 maart 1825, overleden te Dordrecht op 3 juni 1825.

4.       Elisabeth van der Heijden, geboren in 1827, overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 7 november 1850, ongehuwd.

5.       Aartje van der Heijden, geboren in 1829, overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 21 oktober 1847.

6.       Henderika van der Heijden, geboren in 1831, overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 25 oktober 1831.

7.       Thijsje van der Heijden, geboren in 1835, overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 2 september 1847.

8.       Hendrik van der Heijden, geboren in 1837, overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 15 oktober 1837.

 

VII-a Teunis van der Heijden, geboren te Ridderkerk op 18 maart 1824, overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 5 februari 1892. Hij is gehuwd te Ridderkerk op 10 maart 1848 met Lijntje Kamerling, geboren te Ridderkerk in 1829, overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 27 september 1895, dochter van Jannigje Kamerling.

Hieruit:

1.       Jan van der Heiden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht op 8 maart 1849, overleden aldaar op 1 juni 1849.

2.       Jan van der Heiden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht op 11 november 1850, overleden aldaar op 6 januari 1851.

3.       Jan van der Heiden, zie VIII-a

4.       Elisabeth van der Heiden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht op 29 april 1856, overleden aldaar op 31 juli 1859.

5.       Arie van der Heiden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht op 21 mei 1859, politieagent, overleden te Hillegersberg op 1 juli 1931. Hij is gehuwd (1) te Hendrik-Ido-Ambacht op 25 april 1883 met Dirksje Verboom, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1862, dochter van Frank Verboom en van Dingena Stolk. Hij is gehuwd (2) te Rotterdam op 20 december 1911 met Josina Bastiaantje Vermeer, geboren te Rotterdam op 3 maart 1884, overleden te Capelle a/d IJssel op 21 december 1968, dochter van Meeuwis Vermeer en van Gerritje Valster. Hieruit geen nageslacht.

6.       Teunis van der Heiden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht op 9 oktober 1862, overleden aldaar op 13 december 1862.

7.       Teunis van der Heiden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht op 17 oktober 1863, overleden aldaar op 3 februari 1864.

8.       Teunis van der Heiden, zie VIII-b

9.       Jannigje Elisabeth van der Heiden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht op 20 mei 1868, overleden te Ridderkerk op 3 november 1935. Zij is gehuwd te Hendrik-Ido-Ambacht op 17 april 1890 met Marcus van Wingerden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1862, zoon van Arie van Wingerden en van Marie Stok.
Hieruit:

a.       Maria van Wingerden, overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 20 januari 1891.

b.       Arie van Wingerden, overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 28 november 1891.

c.       Teunis van Wingerden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1893. Hij is gehuwd te Hendrik-Ido-Ambacht op 16 oktober 1919 met Sijgje van den Berg, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1897, dochter van Thomas van den Berg en van Adriana Pietje Alderliesten.

d.       Maria Lijntje van Wingerden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1896. Zij is gehuwd te Hendrik-Ido-Ambacht op 24 januari 1918 met Simon Wijnand Bravenboer, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1893, zoon van Dirk Bravenboer en van Maaike Johanna Bijl.

e.       Arie van Wingerden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1896. Hij is gehuwd te Hendrik-Ido-Ambacht op 2 december 1920 met Barbara Dijksman, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1899, dochter van Aart Dijksman en van Janna den Hartog.

f.        Jan van Wingerden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1899, overleden te Ridderkerk op 28 december 1951. Hij is gehuwd te Hendrik-Ido-Ambacht op 18 augustus 1927 met Jannigje Verhoeven, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1898, dochter van Arie Verhoeven en van Teuntje van Es.

g.       Dirk van Wingerden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1901. Hij is gehuwd te Dordrecht op 22 november 1923 met Adriana Hendrika Fuik, geboren te Dordrecht in 1903, dochtter van Adrianus Cornelis Fuik en van Gerritdina Grootenboer.

h.       Lijntje van Wingerden, overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 23 februari 1904.

i.         Lijntje van Wingerden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1905. Zij is gehuwd te Hendrik-Ido-Ambacht op 26 februari 1925 met Jan van Kooten, geboren te Ridderkerk in 1902, zoon van Gijs van Kooten en van Willempje Dijksman.

j.         ... van Wingerden, geboren en overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 2 juni 1907.

k.       ... van Wingerden, geboren en overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 6 januari 1909.

l.         Jannigje Elisabeth van Wingerden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1910. Zij is gehuwd te Hendrik-Ido-Ambacht op 20 november 1930 met Thomas van den Berg, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1910, zoon van Teunis van den Berg en van Jannigje Bol.

10.   Elisabeth van der Heiden, geboren in 1870, overleden te Hendrik-Ido-Ambacht op 18 september 1870.

 

VIII-a Jan van der Heiden, geboren te Sandelingen Ambacht op 15 februari 1853, hoofdagent, overleden te Rotterdam op 25 januari 1925. Hij is gehuwd te Hendrik-Ido-Ambacht op 29 juli 1876 met Wijntje Bijl, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht op 22 december 1854, overleden te Rotterdam op 26 januari 1920, dochter van Pieter Bijl en van Maaike Kool.

Hieruit:

  1. Pieter van der Heiden, zie IX-a
  2. Teunis van der Heijden, zie IX-b
  3. Maaike Lijntje van der Heiden, geboren te Rotterdam op 18 januari 1883, filiaalhoudster, overleden aldaar op 25 juli 1942. Zij is gehuwd te Rotterdam op 16 januari 1907 met Paulus Huijsers, geboren te Charlois op 20 februari 1877, portier, overleden te Rotterdam op 29 maart 1910, zoon van Bastiaan Huijsers en van Adriaantje van Galen.
    Hieruit:
    1. Adriaantje Huijsers, geboren te Rotterdam op 24 november 1908. Zij is gehuwd te Rotterdam op 16 mei 1934 met Wilhelmus Vermeulen, geboren te Rotterdam in 1905, zoon van Wilhelmus Johannes Vermeulen en van Maria Christina van Leerdam.
  4. Lijntje Maaike van der Heiden, geboren te Rotterdam op 15 maart 1885, overleden aldaar op 14 juni 1886.
  5. Lijntje Maaike van der Heiden, geboren te Rotterdam op 23 juli 1887, overleden aldaar op 10 juni 1943. Zij is gehuwd te Rotterdam op 24 januari 1906 met Louis Barkhuijzen, geboren te Amsterdam op 9 oktober 1875, hoofdagent, overleden te Rotterdam op 22 oktober 1944, zoon van Louis Petrus Barkhuijzen en van Catharina Sophia de Vries.
    Hieruit:
    1. Sophia Catharina Barkhuijzen, geboren te Rotterdam op 6 oktober 1906, onderwijzeres. Zij is gehuwd te Rotterdam op 10 april 1935 met Hendrik Mellegers, geboren te Rotterdam in 1910, zoon van Johan Mellegers en van Kaatje Wilhelminan Visser.
    2. Jan Barkhuijzen, geboren te Rotterdam op 28 augustus 1908. Hij is gehuwd te Rotterdam op 22 november 1933 met Pieternella Adriana van der Velde, geboren te Rotterdam in 1907, dochter van Fredrik Wilhelm van der Velde en van Marina Vermeulen.
    3. Louis Barkhuijzen, geboren te Rotterdam op 31 maart 1917, kantoorbediende.
    4. Wijntje Barkhuijzen, geboren te Rotterdam op 17 juli 1920, overleden aldaar op 25 januari 1946. Zij is gehuwd met Willem Gijsbert Enzlin.
  6. Elisabeth van der Heiden, geboren te Rotterdam op 24 november 1889. Zij is gehuwd te Rotterdam op 5 september 1917 met Jan Meuldijk, geboren te Rotterdam op 20 februari 1893, machinist grote vaart, overleden aldaar op 11 september 1943, zoon van Jan Meuldijk en van Jacoba Wingelaar.

Hieruit:

    1. Jan Meuldijk, geboren te Rotterdam op 11 september 1918, overleden aldaar op 30 augustus 1945.
    2. één zoon.
  1. Johannes van der Heiden, zie IX-c
  2. Jan van der Heiden, geboren te Rotterdam op 18 februari 1894. Hij is gehuwd te Rotterdam op 11 juni 1919 met Maria Sophia Gerardina Kaster, geboren te Heerlen op 11 juni 1892, dochter van Frederik Emil Daniel Antoon Kaster en van Maria Gerardina Antonetta Pelt. Hij is gehuwd (2) te Rotterdam op 4 november 1931 met met Helene Henriette Kaster, geboren te Heerlen op 25 mei 1902, zuster van zijn eerste echtgenote. Waarschijnlijk kinderloos.

 

IX-a Pieter van der Heiden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht op 6 september 1876, lederbewerker, overleden te Rotterdam op 1 april 1961. Hij is gehuwd (1) te Rotterdam op 1 november 1899 met Louise Adriana de Somer, geboren te Middelburg op 22 december 1875, overleden te Rotterdam op 15 juni 1923, dochter van Maria Alexandrina de Somer. Hij is gehuwd (2) te Rotterdam op 30 april 1930 met Sientje Vellekoop, geboren te Overschie op 4 maart 1888, dochter van Jan Vellekoop en van Alida Henrietta Tillij.

Uit (1):

  1. Jan van der Heiden, geboren te Rotterdam op 22 oktober 1900, overleden aldaar op 22 april 1919.
  2. Pieter van der Heiden, geboren te Rotterdam op 18 september 1902, kantoorbediende. Hij is gehuwd te Rotterdam op 22 mei 1935 met Francina Catharina van Krimpen, geboren te Rotterdam op 13 juli 1912, dochter van Leendert van Krimpen en van Paulina Catharina Ridderhof. Hieruit één zoon.
  3. Maria Alexandrina van der Heiden, geboren te Rotterdam op 5 april 1904. Zij is gehuwd te Rotterdam op 30 november 1927 met Wouter van Wijngaarden, geboren te Rotterdam op 20 februari 1902, zoon van Willem van Wijngaarden en van Anna Hofman.
  4. Wijnand van der Heiden, geboren te Rotterdam op 19 februari 1909, bouwkundig opzichter.
  5. Teunis van der Heiden, geboren te Rotterdam op 4 juli 1916, kantoorbediende, overleden te Rotterdam op 13 april 1945. Hij is gehuwd (1) met Francisca Petronella Kijne. Hij is gehuwd (2) met Lijntje van der Schouw.

Uit (2):

6.       één dochter.

 

IX-b Teunis van der Heijden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht op 8 mei 1880, lijnwerker gemeentelijke telefoon Rotterdam, overleden te Rotterdam op 30 december 1918. Hij is gehuwd te Rotterdam op 16 september 1903 met Neeltje Brigitta van Steenhoven, geboren te Rotterdam op 24 oktober 1877, overleden aldaar op 25 december 1950, dochter van Dirk van Steenhoven en van Eva Dijkers.

Hieruit:

  1. Wijntje Johanna van der Heijden, geboren te Rotterdam op 12 juni 1904. Zij is gehuwd te Rotterdam op 31 juli 1930 met Johannes Frieling, geboren te Rotterdam in 1902, zoon van Stephanus Josephus Frieling en van Willemina Kuivenhoven.
  2. Eva van der Heijden, geboren te Rotterdam op 3 augustus 1906, overleden aldaar op 16 maart 1907.
  3. Eva Wilhelmina van der Heijden, geboren te Rotterdam op 30 januari 1908.

 

IX-c Johannes van der Heiden, geboren te Rotterdam op 23 april 1892, metaalbewerker. Hij is gehuwd te Rotterdam op 21 oktober 1914 met Petronella Maria Boelhouwer, geboren te Rotterdam op 17 februari 1895, dochter van Franciscus Casparus Boelhouwer en van Lena Kooreman.

Hieruit:

1.       Lena Francina van der Heiden, geboren te Rotterdam op 3 februari 1915, kantoorbediende.

2.       Wijnand van der Heiden, geboren te Rotterdam op 2 oktober 1916, koperslager.

3.       één dochter.

 

VIII-b Teunis van der Heiden, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht op 24 december 1864. Hij is gehuwd te Hendrik-Ido-Ambacht op 15 april 1886 met Pietertje Klootwijk, geboren te Hendrik-Ido-Ambacht in 1865, dochter van Marinus Klootwijk en van Dirksje Droogendijk.

Hieruit:

1.       Teunis Marinus van der Heiden, zie IX-d

2.       Marinus Jan van der Heiden, geboren te Haarlemmermeer op 13 december 1896. Hij is gehuwd te Rotterdam op 8 september 1926 met Helena Wilhelmina Brinkman, geboren te Rotterdam op 12 mei 1898, dochter van Gerardus Brinkman en van Willemijntje Breetveld. Hieruit nakomelingen.

 

IX-d Teunis Marinus van der Heiden,  geboren te Haarlemmermeer op 17 mei 1895, politieagent. Hij is gehuwd te Haarlemmermeer op 8 november 1916 met Eijsje Sinia Kooij, geboren te Haarlemmermeer op 23 augustus 1896, dochter van Arie Kooij en van Aaltje Koch.

Hieruit:

1.       Teunis Arie van der Heiden, geboren te Amsterdam op 21 april 1917, electriciën, wachtman politie. Hij is gehuwd te Amsterdam op 7 januari 1942 met Jantina Rozeboom, geboren te Amsterdam op 3 juli 1920. Hieruit nakomelingen.

2.       Arie Marinus van der Heiden, geboren te Amsterdam op 7 september 1920, inkoper. Hij is gehuwd (1) te Amsterdam op 18 november 1943 met A.B. Hooiveld. Hij is gehuwd (2) met M.E. Schoos. Hieruit nakomelingen.

 

VI-c Adrianus van der Heijden, geboren te 's-Gravendeel op 2 september 1805, schutter tweede bataillon derde afdeling Zuid-Hollandsche schutterij, overleden te Rotterdam op 5 maart 1852. Hij is gehuwd te 's-Hertogenbosch op 15 maart 1834 met Joanna Maria Krätli (Kretlie), geboren te 's-Hertogenbosch op 9 november 1812, overleden te Norg op 2 mei 1855, dochter van Johann Baptista Krätli en van Anna Margriet Goosen.

Hieruit:

1.       Jan Lodewijk van der Heijden, zie VII-b

2.       Matthijs Hendrik van der Heijden, geboren te Gilze en Rijen op 12 januari 1837, overleden in de Japanse Zee op 18 oktober 1860.

3.       Johannes Baptist van der Heijden, geboren te 's-Hertogenbosch in 1839, overleden te Rotterdam op 14 januari 1842.

4.       Johanna Elizabeth van der Heijden, geboren te Rotterdam op 16 augustus 1843, overleden aldaar op 31 januari 1920. Zij is gehuwd te Rotterdam op 20 mei 1868 met Arie Adrianus Gerardus Goedhart, geboren te Rotterdam op 16 april 1845, magazijnmeester, overleden aldaar op 15 december 1915, zoon van Martinus Johannes Goedhart en van Marina Geelhoed.

Hieruit:

a.       Gerrit Martinus Goedhart, geboren te Rotterdam op 25 september 1869, overleden te Hillegersbert op 28 december 1939. Hij is gehuwd met Judith Wichers.

b.       Anna Paulowna Goedhart, geboren te Rotterdam op 18 mei 1874, overleden aldaar op 19 mei 1874.

c.       Anna Paulowna Goedhart, geboren te Rotterdam op 1 juli 1876, overleden aldaar op 5 augustus 1876.

d.       dochter Goedhart, geboren en overleden te Rotterdam op 2 oktober 1878.

e.       Anna Paulowna Goedhart, geboren te Rotterdam op 19 juni 1880, overleden aldaar op 26 december 1961. Zij is gehuwd te Rotterdam op 13 juli 1910 met Hendrik Huizer, geboren te Rotterdam in 1882, zoon van Gerrit Huizer en van Anna Maria Kleinbudding.

5.       Anna Ploontje van der Heijden, geboren te Rotterdam op 27 oktober 1846, overleden aldaar op 25 augustus 1884. Zij is gehuwd te Rotterdam op 16 augustus 1882 met Dirk Johannes Noot, geboren te Rotterdam in 1851, zoon van Johannes Hendrik Noot en van Maria Geertruida Fuin.
Hieruit:

a.       zoon Noot, geboren en overleden te Rotterdam op 17 augustus 1883.

 

VII-b Jan Lodewijk van der Heijden, geboren te 's-Hertogenbosch op 2 december 1832, brugwachter, overleden te Rotterdam op 20 mei 1910. Hij is gehuwd (1) te Rotterdam op 5 augustus 1863 met Hendrika Willemina Tinmans, geboren te Dordrecht op 5 januari 1833, overleden te Rotterdam op 12 augustus 1896, dochter van Wouter Tinmans en van Huiberdina Cornelia Hartman. Hij is gehuwd (2) te Rotterdam op 20 september 1899 met Catharina Storm, geboren te Rotterdam in 1851, dochter van Alewijn Storm en van Wilhelmina Nieuwstraaten.

Uit (1):

1.       dochter van der Heijden, geboren en overleden te Rotterdam op 27 januari 1865.

 

V-d Johannes van der Heijden, gedoopt te Dussen op 12 april 1778 (get. Clasina Verhelling), overleden aldaar op 31 december 1827. Hij is gehuwd te Dussen-Munsterkerk op 18 januari 1805 met Apollonia de Pender, overleden te Dussen op 14 september 1855, dochter van Marcelis de Pender en van Helena Vermeulen.

Hieruit:

1.       Jan van der Heijden, zie VI-d

2.       Marcelis van der Heiden, geboren te Dussen op 11 oktober 1806, overleden te De Werken en Sleeuwijk op 26 juli 1835, ongehuwd.

3.       Matthijs van der Heiden, geboren te Dussen op 18 maart 1809, overleden aldaar op 28 maart 1842, ongehuwd.

4.       Helena van der Heijden, geboren te Dussen in november 1812, overleden aldaar 26 december 1812.

5.       Maria van der Heijden, geboren te Dussen op 19 januari 1814, overleden te Almkerk en Uitwijk op 9 februari 1896. Zij is gehuwd te Emmikhoven en Waardhuizen op 19 maart 1844 met Dirk Koekkoek, geboren te Dussen op 21 november 1790, zoon van Adriaan Koekkoek en van Kuijnderke Groeneveld.

Hieruit:

a.       Kuinderke Koekkoek, geboren te Emmikhoven op 28 april 1844, overleden te Sprang op 2 april 1884. Zij is gehuwd te Emmikhoven op 14 maart 1878 met Adriaan Paans, geboren te Capelle op 8 april 1840, zoon van Herbert Paans en van Johanna Louisa Nultenbroek.

b.       Johannes Koekkoek, geboren te Emmikhoven op 4 juli 1845, overleden te Almkerk op 6 november 1905, ongehuwd.

c.       Maria Koekkoek, geboren te Emmikhoven op 3 september 1846, overleden te De Werken en Sleeuwijk op 24 maart 1928. Zij is gehuwd te De Werken en Sleeuwijk op 1 juni 1893 met Lucas van Arkel, geboren te Sleeuwijk in 1865, zoon van Jacob van Arkel en van Vijverke van Drunen.

d.       Apolonia Koekkoek, geboren te Emmikhoven op 25 maart 1849, overleden te De Werken en Sleeuwijk op 14 februari 1930, ongehuwd.

e.       Adriana Koekkoek, geboren te Emmikhoven op 7 september 1851, overleden te Almkerk op 22 oktober 1895, ongehuwd.

f.        Adriaan Koekkoek, geboren te Emmikhoven op 25 oktober 1855, overleden te Almkerk op 4 mei 1935, ongehuwd.

6.       Gerrit van der Heijden, geboren te Dussen op 24 oktober 1815, overleden aldaar op 1 augustus 1851, ongehuwd.

7.       Helena van der Heijden, geboren te Dussen op 12 oktober 1819, overleden aldaar op 30 mei 1824.

 

VI-d Jan van der Heijden, geboren te Dussen op 17 juni 1805, arbeider, overleden aldaar op 26 april 1873. Hij is gehuwd te Dussen op 20 september 1855 met Cornelia Verhoeven, geboren te Giessen op 10 december 1826, overleden te Dussen op 26 februari 1869, dochter van Johannes Verhoeven en van Geertruij Rogge.

Hieruit:

1.       Johannes van der Heijden, zie VII-c

2.       Geertruij van der Heiden, geboren te Dussen op 16 oktober 1858, dienstbode, overleden te Almkerk op 26 maart 1934. Zij is gehuwd te Dussen op 2 november 1882 met Johannes Schouten, geboren te Dussen op 12 november 1860, arbeider, landbouwer, overleden te Almkerk op 30 december 1937, zoon van Cornelis Schouten en van Anna van Klootwijk.

Hieruit:

a.       Anna Schouten, geboren te Dussen op 20 februari 1883, overleden te Almkerk op 22 oktober 1953. Zij is gehuwd te Almkerk op 2 augustus 1906 met Zeger Groeneveld.

b.       Johanna Schouten, geboren te Dussen op 11 augustus 1889.

c.       Cornelis Schouten, geboren te Dussen op 26 juni 1892. Hij is gehuwd te Almkerk op 10 augustus 1916 met Antonia de Ruijter.

d.       Geertje Schouten, geboren te Dussen op 20 september 1897. Zij is gehuwd te Dussen op 5 juli 1920 met Hendrik Jacob Doeve, geboren te Zwolle in 1897, zoon van Jacob Doeve en van Timentje Posthumus.

3.       Mathijs van der Heijden, zie VII-d

4.       Apollonia van der Heijden, geboren te Dussen op 22 oktober 1863. Zij is gehuwd te De Werken en Sleeuwijk op 13 oktober 1883 met Huibert van Breugel, geboren te Emmikhoven en Waardhuizen, arbeider, zoon van Cornelis van Breugel en van Wilhelmina Pruissers.

Hieruit:

a.       Jan van Breugel, geboren te De Werken en Sleeuwijk op 13 januari 1884. Hij is gehuwd te De Werken en Sleeuwijk op 23 mei 1908 met Maria Neeltje van de Koppel, geboren te De Werken en Sleeuwijk, dochter van Joost van de Koppel en van Maria van Dulst.

b.       Wilhelmina van Breugel, geboren te De Werken en Sleeuwijk op 16 december 1885.

c.       Cornelia van Breugel, geboren te De Werken en Sleeuwijk op 16 juli 1888, overleden aldaar op 29 december 1889.

d.       Cornelis van Breugel, geboren te De Werken en Sleeuwijk op 1 januari 1894.

e.       Teuntje van Breugel, geboren te De Werken en Sleeuwijk op 20 maart 1897.

f.        Cornelia van Breugel, geboren te Werken en Sleeuwijk in april 1898, overleden aldaar op 2 oktober 1898.

g.       Cornelia van Breugel, geboren te De Werken en Sleeuwijk op 18 november 1898, overleden aldaar op 22 augustus 1899.

h.       Cornelia van Breugel, geboren te De Werken en Sleeuwijk op 14 augustus 1900.

5.       Margaretha van der Heijden, geboren te Dussen op 1 augustus 1866, overleden aldaar op 19 januari 1867.

6.       Helena van der Heijden, geboren te Dussen op 23 oktober 1868. Zij is gehuwd te Almkerk en Uitwijk op 9 mei 1890 met Arie Bras, geboren te Almkerk en Uitwijk, zoon van Arie Bras en van Wilhelmina Kamerman.

Hieruit:

a.       Cornelia Bras, geboren te Almkerk op 9 februari 1891.

 

VII-c Johannes van der Heijden, geboren te Dussen op 1 oktober 1856. Hij is gehuwd te Almkerk en Uitwijk op 21 april 1882 met Adriana van der Stelt, geboren te Emmikhoven, overleden te Almkerk op 7 februari 1887, dochter van Jacob van der Stelt en van Adriana Scheurwater.

Hieruit:

1.       Jacob van der Heijden, geboren te Almkerk op 18 mei 1882, overleden aldaar op 22 juni 1882.

2.       Adriana Johanna van der Heijden, geboren te Almkerk op 28 april 1883, overleden te Capelle op 25 april 1907.

3.       Cornelia van der Heijden, geboren te Almkerk op 12 mei 1884, overleden te Almkerk op 28 mei 1884.

4.       Cornelia van der Heijden, geboren te Almkerk op 25 april 1885, overleden te Almkerk op 26 mei 1887.

 

VII-d Mathijs van der Heijden, geboren te Dussen op 28 juni 1861, schipper, overleden te Amsterdam op 15 oktober 1940. Hij is gehuwd te Almkerk en Uitwijk op 11 september 1886 met Dirkske Botterbloem, geboren te Almkerk en Uitwijk, dochter van Teunis Botterbloem en van Pleuntje van Mastricht.

Hieruit:

1.       Cornelia van der Heijden, geboren te Almkerk op 4 maart 1887. Zij is gehuwd te Giessendam op 28 augustus 1909 met Cornelis de Rover, geboren te Meeuwen in 1889, zoon van Bastiaan Pieter de Rover en van Johanna Hendrika van de Koppel.

2.       Jan van der Heijden, geboren te Almkerk op 28 oktober 1888, overleden aldaar op 22 mei 1889.

3.       Pleuntje van der Heijden, geboren te Almkerk op 17 juli 1890.

4.       Jan van der Heijden, geboren te Almkerk op 18 september 1891, overleden te Almkerk op 4 juni 1892.

5.       Jan van der Heijden, geboren te Almkerk op 30 juli 1893. Hij is gehuwd (1) te De Werken en Sleeuwijk op 23 december 1916 met Johanna Adriana de Ruiter, geboren te De Werken en Sleeuwijk, overleden aldaar op 24 april 1919, dochter van Antonie de Ruijter en van Gijsberdina Bonis. Hij is gehuwd (2) te De Werken en Sleeuwijk op 4 juni 1921 met Wilhelmina Christina Versteeg, geboren te Almkerk en Uitwijk, dochter van Adrianus Versteeg en van Adriana Johanna van Pelt. Hieruit nakomelingen.

6.       Teunis van der Heijden, schipper, geboren te Almkerk op 23 oktober 1894, overleden aldaar op 29 juni 1925, ongehuwd.

7.       Cornelis van der Heijden, geboren te Almkerk op 10 augustus 1896, overleden aldaar op 11 februari 1897.

8.       Cornelis van der Heijden, havenarbeider, geboren te Almkerk op 16 januari 1898, overleden te Amsterdam op 12 november 1981. Hij is gehuwd te Brielle op 12 juli 1923 met Krijna 't Hart, geboren te Brielle op 7 mei 1897, overleden te Amsterdam op 26 maart 1988, dochter van Pieter 't Hart en van Adriana Meuleman. Hieruit nakomelingen.

9.       Goverdina van der Heijden, geboren te Almkerk op 13 juli 1899. Zij is gehuwd met Petrus Verschoor.

10.   Hendrik van der Heijden, schipper, geboren te Almkerk op 16 juni 1901, overleden aldaar op 14 november 1931.

11.   Johannes van der Heijden, schipper, geboren te Utrecht op 28 mei 1904, overleden te Nijmegen op 5 december 1928, ongehuwd.

12.   Huibertje van der Heijden, geboren te De Werken in maart 1906, overleden te Rotterdam op 22 september 1906.

13.   Huibertje van der Heijden, geboren te Almkerk in maart 1908, overleden aldaar op 18 mei 1908.

14.   Grietje van der Heijden, geboren te Gorinchem op 27 maart 1912, overleden te Werkendam op 12 mei 1912.

15.   Huibert van der Heijden, overleden te Schiedam op 11 januari 1916.

 

IV-e Klaas van der Heijden, (van der Reijden), gedoopt te Geldermalsen op 19 april 1750, arbeider, overleden te Buren op 20 juni 1831. Hij is gehuwd te Avezaath op 8 juni 1777 met Gerritje van Dulm, geboren te Zoelmond in 1749, overleden te Buren op 17 november 1821, dochter van Berent Hendrikse van Dulm en van Anna Blonkhorst.

Hieruit:

1.       Jan Klaasz van der Heijden, zie V-e

2.       Berent van der Heijden, zie V-f

3.       N.N. van der Heijden, begraven te Erichem op 29 juli 1782.

4.       Martinus van der Heijden, gedoopt te Erichem op 9 november 1783, begraven aldaar op 3 juni 1785.

5.       Johanna van der Heijden, gedoopt te Erichem op 22 mei 1789, overleden te Buren op 13 december 1827. Zij is gehuwd te Buren op 26 april 1818 met Peter de Vree, gedoopt te Zoelen op 6 juli 1788, zoon van Aalbert de Vree en Jannetje Wortelkamp.

Hieruit:

a.       Aalbert de Vree, geboren te Erichem op 8 april 1819, schoenmaker, overleden te Geldermalsen op 16 april 1901. Hij is gehuwd te Geldermalsen op 31 december 1845 met Klasina Adriana Dekker, geboren te Meteren in 1822. Dochter van Klaas Dekker en Anthonia Nijhoff.

b.       Klaas de Vree, geboren te Erichem op 11 juni 1823, overleden aldaar op 13 juli 1844, ongehuwd.

6.       Corstiana van der Heijden, gedoopt te Erichem op 6 maart 1792, begraven aldaar op 11 oktober 1792.

 

V-e Jan Klaasz van der Heijden, (van der Reijden), geboren te Avezaath op 11 november 1777, gedoopt aldaar op 20 november 1777, arbeider, gemeentebode, overleden te Erichem (Buren) op 10 maart 1845. Hij is gehuwd te Avezaath op 25 maart 1804 met Maaijke van Wijk, geboren te Wadenoijen op 10 oktober 1782, gedoopt aldaar op 13 oktober 1782, overleden te Buren op 13 maart 1828, dochter van Teunis van Wijk en Stijntje van Trigt.

Hieruit:

1.       Gerrigje van der Heijden, (van der Reijden),  gedoopt te Avezaath op 14 mei 1804, arbeidster, overleden te Erichem op 24 mei 1875. Zij is gehuwd te Buren op 16 juli 1836 met Peter van Dijk, arbeider, weduwnaar van Hendrika van Eck, geboren te Zoelen op 20 oktober 1801, overleden te Erichem op 17 augustus 1860, zoon van Jan van Dijk en Johanna van Lith.

Uit een buitenechtelijke relatie:

a.       Gerritje van der Heijden, (van der Reijden), geboren te Buren in 1827, overleden aldaar op 2 mei 1830.

b.       Maaijke van der Reijden, geboren te Erichem op 14 december 1830, overleden te Buren op 6 december 1871. Zij is gehuwd te Buren op 23 juni 1854 met Otto van Malsen, geboren te Varik op 28 november 1824, overleden te Erichem op 31 juli 1900. Zoon van Hendrikus Hessel van Malsen en Barendje Bongaarts.

Uit het huwelijk Van Dijk – Van der Heijden:

c.       Frans van Dijk, geboren te Erichem op 28 december 1837, overleden aldaar op 2 oktober 1896. Hij is gehuwd te Erichem op 29 augustus 1870 met Gerritje Maria van Os, geboren te Zoelen in 1845, overleden te Erichem op 14 november 1925. Dochter van Gijsbert van Os en Gerritje Maria van IJzendoorn.

d.       Janna van Dijk, geboren te Buren op 11 mei 1841. Zij is gehuwd te Buren op 25 augustus 1866 met Gerrit van Westrienen, geboren te Wadenoijen in 1842, zoon van Dirk van Westrienen en Maria Vermeer.

e.       Peter van Dijk, geboren te Buren op 23 maart 1844, overleden aldaar op 8 juni 1848.

f.        Christina van Dijk, geboren te Erichem op 2 oktober 1846, overleden aldaar op 13 juni 1860.

2.       Teunis van der Heijden, geboren te Erichem op 15 september 1806, gedoopt aldaar op 28 september 1806, overleden te Buren op 30 april 1829, ongehuwd.

3.       Martinus van der Heijden, zie VI-e

4.       Stijntje van der Heijden, geboren te Erichem op 8 juli 1811, werkster, gedoopt aldaar op 14 juli 1811, overleden aldaar op 22 april 1868, ongehuwd.

5.       Anna van der Heijden, (van der Reijden; na haar huwelijk: Klazina/Claziena), geboren te Erichem op 4 juli 1814, dienstmeid te Tiel 1839, arbeidster, overleden te Avezaath op 1 februari 1884. Zij is gehuwd te Tiel op 11 mei 1839 met Dirk van Zandwijk, geboren te Zoelen op 11 november 1814, arbeider, overleden te Avezaath op 14 december 1901, zoon van Teuntje van Zandwijk.

Hieruit:

a.       Teuntje van Zandwijk, geboren te Avezaath op 22 augustus 1840, overleden te Zoelen op 6 januari 1863.

b.       Maaike van Zandwijk, geboren te Zvezaath op 18 maart 1843, overleden aldaar op 15 mei 1849.

c.       Jan van Zandwijk, geboren te Avezaath op 1 januari 1846, overleden aldaar op 16 maart 1849.

d.       Maaike van Zandwijk, geboren te Avezaath op 2 juli 1849, overleden te Maurik op 21 november 1919. Zij is gehuwd te Zoelen op 20 augustus 1870 met Gerrit Jan Stap.

e.       Dirk Jan van Zandwijk, geboren te Avezaath op 3 april 1852, overleden te Zoelen op 22 juli 1938. Hij is gehuwd te Zoelen op 7 augustus 1879 met Teuntje van Ooijen.

f.        Clasiena van Zandwijk, geboren te Avezaath op 25 september 1856, overleden te Zoelen op 17 februari 1863.

6.       Jannigje van der Heijden, (van der Reijden), geboren te Erichem op 4 december 1818, overleden aldaar op 5 november 1892. Zij is gehuwd te Buren op 17 maart 1853 met Jan van Soele, arbeider, geboren te Tricht in 1817, overleden te Erichem op 3 maart 1895. Zoon van Jenneke van Soele.

Uit een buitenechtelijke relatie:

a.       … van der Reijden, geboren en overleden te Erichem op 2 december 1842.

b.       Jan van der Reijden, geboren te Erichem op 8 juli 1845, overleden aldaar op 16 juli 1845.

Uit het huwelijk Van Soele – Van der Heijden:

c.       Willem van Soele, geboren te Erichem op 2 december 1853, overleden aldaar op 14 november 1855.

d.       Maaike van Soele, geboren te Erichem op 9 augustus 1857. Zij is gehuwd te Zoelen op 2 november 1883 met Cornelis de Gier, geboren te Avezaath in 1857, zoon van Cornelia de Gier.

e.       Jenneke van Soele, geboren te Erichem op 3 januari 1861. Zij is gehuwd te Buren op 20 mei 1885 met Peter Hendrikus van Malsen, geboren te Erichem op 30 augustus 1856, zoon van Otto van Malsen en van Maaike van der Reijden.

7.       Maaijke van der Heijden, geboren te Erichem op 4 juli 1823, overleden te Buren op 11 maart 1830.

 

VI-e Martinus van der Heijden, geboren te Erichem op 23 oktober 1808, gedoopt aldaar op 6 november 1808, arbeider en boerenknecht, overleden te Wadenoijen op 4 februari 1879. Hij is gehuwd te Buren op  25 februari 1835 met Trijntje van Lith, geboren te Wadenoijen op 18 januari 1806, gedoopt aldaar op 23 februari 1806, overleden aldaar op 3 april 1882, dochter van Peterke van Lith.  Zij vertrokken naar Wadenoijen in 1827.

Hieruit:

1.       Hermanus van der Heijden, zie VII-e

2.       Pieternella van der Heijden, geboren te Wadenoijen op 30 november 1837, overleden aldaar op 16 maart 1892. Zij is gehuwd te Wadenoijen op 2 mei 1862 met Jan Hendrik van Est, geboren te Zoelen op 6 december 1835, arbeider, zoon van Jan van Est en van Jenneke van der Heiden.

Hieruit:

a.       Teuntje Peternella van Est, geboren te Wadenoijen op 18 februari 1863, overleden te Buren op 29 augustus 1939. Zij is te Buren op 19 december 1884 met Gerrit Jan van Kalkeren, geboren te Maurik op 9 september 1858, zoon van Joost van Kalkeren en van Maria van den Berg.

b.       Jenneke Dirkje Johanna van Est, geboren te Wadenoijen op 26 september 1865, overleden aldaar op 12 april 1869.

c.       Martina van Est, geboren te Wadenoijen op 7 september 1868. Zij is gehuwd te Wadenoijen op 5 april 1917 met Johan Welner, geboren te Zoelen op 20 november 1867, weduwnaar van Jannigje de Ruiter, zoon van Johannes Welner en van Maaike van Arnhem.

d.       Jan van Est, geboren te Wadenoijen op 17 januari 1872, overleden aldaar op 3 februari 1886.

e.       Dirk van Est, geboren te Wadenoijen op 24 december 1874, overleden te Zutphen op 25 april 1919, ongehuwd.

f.        Adrianus van Est, geboren te Wadenoijen op 25 februari 1879, overleden aldaar op 18 januari 1904, ongehuwd.

3.       Teunis van der Heijden, geboren te Wadenoijen op 30 april 1841, overleden aldaar op 8 januari 1859.

4.       Dirk Jan van der Heijden, geboren te Wadenoijen op 19 maart 1844, miliciën, overleden te Amersfoort op 24 oktober 1871, ongehuwd.

5.       Johannes van der Heijden, zie VII-f

 

VII-e Hermanus van der Heijden, geboren te Wadenoijen op 2 oktober 1835, arbeider, overleden te Maurik op 18 juni 1908. Hij is gehuwd te Maurik op 23 februari 1860 met Neeltje Verkuijl, arbeidster, geboren te Maurik in 1838, overleden aldaar op 9 oktober 1918, dochter van Aaldert Verkuijl en Rijntje van Toorn.

Hieruit:

1.       Rijntje van der Heijden, geboren te Maurik op 2 november 1857, overleden aldaar op 29 februari 1944. Zij is gehuwd te Maurik op 20 februari 1890 met Dirk Pieter van Tintelen, geboren te Maurik op 13 januari 1855, overleden aldaar op 25 maart 1925, zoon van Gijsbert van Tintelen en Antonia de Keijzer. Kinderloos.

2.       Martinus Hermanus van der Heijden, zie VIII-c

3.       Aaltje van der Heijden, geboren te Maurik op 5 februari 1863, overleden aldaar op 13 oktober 1943. Zij is gehuwd te Maurik op 12 november 1897 met Gerrit van Druten, geboren te Kesteren in 1872, overleden te Maurik op 7 april 1948, zoon van Peter van Druten en Derkje Ariaantje Verwoerdt.
Hieruit:

a.       Peter Jan van Druten, geboren te Eck en Wiel op 12 augustus 1898, overleden aldaar op 7 oktober 1898.

b.       Neeltje van Druten, geboren te Maurik op 5 augustus 1901. Zij is gehuwd te Maurik op 18 mei 1932 met Jan Cornelis van Tintelen, geboren te Maurik in 1902, landbouwarbeider, zoon van Hendrik Jan van Tintelen en van Dina van Os.

c.       Peter Derk Adrianus van Druten, geboren te Maurik op 9 juni 1907, overleden aldaar op 19 september 1907.

4.       Teunis van der Heijden, geboren te Maurik op 15 juli 1865, overleden aldaar op 26 december 1883.

5.       Johanna van der Heijden, geboren te Maurik in 1868, overleden te Beusichem op 11 april 1935. Zij is gehuwd te Maurik op 2 juli 1892 met Peter van Druten, geboren te Lienden in 1869, zoon van Peter van Druten en Derkje Ariaantje Verwoerdt.
Hieruit:

a.       Adriana van Druten, geboren te Maurik op 12 december 1892, overleden aldaar op 27 december 1903.

b.       Neeltje van Druten, geboren te Echteld op 30 september 1894. Zij is gehuwd te Maurik op 15 januari 1915 met Arie van Haarlem, geboren te Zoelen in 1893, landbouwer, zoon van Peter van Haarlem en van Johanna Verbeek.

c.       Petronella van Druten, geboren te Eck en Wiel op 14 augustus 1897. Zij is gehuwd te Maurik op 5 maart 1920 met Rijk van Hattem, geboren te Maurik in 1880, arbeider, zoon van Willem van Hattem en van Adriana van den Berg.

d.       Hermina van Druten, geboren te Eck en Wiel op 24 november 1898. Zij is gehuwd te Zoelen op 6 november 1919 met Gerrit Verbeek, geboren te Zoelen in 1896, zoon van Gerrit Verbeek en van Elizabeth Aartje Francina van Haarlem.

e.       Gerrit Jan van Druten, geboren te Maurik op 24 augustus 1900.

f.        Johan van Druten, geboren te Maurik op 3 september 1903, overleden aldaar op 26 maart 1913.

g.       Dirk Adrianus van Druten, geboren te Maurik op 9 mei 1906, overleden aldaar op 14 december 1915.

h.       Hermanus Martinus van Druten, geboren te Maurik op 4 juni 1909. Hij is gehuwd te Wateringen op 14 januari 1932 met Maartje Klazina Bijl, geboren te De Lier in 1909, dochter van Cornelis Bijl en van Bastiaantje Blom.

i.         Theodora van Druten, geboren te Maurik op 5 maart 1912.

6.       Trijntje van der Heijden, geboren te Maurik op 10 juli 1871, overleden aldaar op 23 oktober 1871.

7.       Arie van der Heijden, geboren te Maurik op 11 november 1872, overleden aldaar op 14 november 1872.

8.       Dirk Johannes van der Heijden, geboren te Maurik op 12 november 1872, overleden aldaar op 9 juli 1873.

9.       Dirk Johannes van der Heijden, geboren te Maurik op 10 juni 1874, overleden aldaar op 11 juni 1875.

10.   Dirk Jan van der Heijden, zie VIII-d

11.   Arie van der Heijden, zie VIII-e

 

VIII-c Martinus Hermanus van der Heijden, geboren te Maurik op 30 juli 1860, landbouwer, overleden te Langbroek op 5 januari 1946. Hij is gehuwd te Amerongen op 21 juni 1888 met Jannigje Veenhof, geboren te Amerongen op 29 oktober 1865, overleden aldaar op 23 december 1936, dochter van Arris Veenhof en van Jacoba van Haren. Zij vertrokken 2 november 1908 naar Amerongen.

Hieruit:

1.       Hermanus van der Heijden, geboren te Maurik op 12 mei 1889, overleden te Overlangbroek op 10 september 1964. Hij is gehuwd te Leersum op 18 juni 1925 met Geertje van Dijk, geboren te Langbroek op 23 november 1895, dochter van Albert van Dijk en van Jannetje van Renen. Hieruit nakomelingen.

2.       Arris van der Heijden, geboren te Maurik op 22 september 1891, werkman, overleden te Amsterdam op 22 februari 1978. Hij is gehuwd te Amsterdam op 17 maart 1921 met Alida Huibertje Albers, geboren te Amsterdam op 9 oktober 1898, overleden aldaar op 14 juli 1983, dochter van Johannes Andreas Albers en van Dirkje Buijs. Hieruit nakomelingen.

3.       Nelis Jacobus van der Heijden, geboren te Maurik op 19 januari 1895, spoorwegbeambte. Hij is gehuwd te Maurik op 9 februari 1921 met Jacoba de Bruin, geboren te Maurik in 1899, dochter van Hendrik de Bruin en van Elisabeth Blankestein. Hieruit nakomelingen.

4.       Jacobus van der Heijden, geboren te Maurik op 8 juli 1896, overleden te Bennekom op 15 oktober 1984. Hij is gehuwd te Amerongen op 6 april 1922 met Hendrika Breeschoten, geboren te Maarn op 6 augustus 1896, overleden te Bennekom op 8 juli 1984, dochter van Aart Breeschoten en van Petronella Veldhuizen. Hieruit nakomelingen.

5.       Martinus van der Heijden, geboren te Maurik op 16 maart 1901, overleden te Amerongen op 12 februari 1984. Hij is gehuwd te Woudenberg op 19 januari 1933 met Gijsberta van Voskuilen, geboren te Woudenberg op 4 augustus 1907, overleden op 21 juni 1977, dochter van Gerard van Voskuilen en van Dirkje van Donselaar. Hieruit nakomelingen.

 

VIII-d Dirk Jan van der Heijden, geboren te Maurik op 13 januari 1877, boerenarbeider. Hij is gehuwd te Maurik op 8 mei 1903 met Cornelia de Wit, geboren te Ingen op 14 mei 1878, overleden te Maurik op 7 januari 1954, dochter van Johannes de Wit en Jantje Hofsommer.

Hieruit:

1.       zoon van der Heijden, geboren en overleden te Maurik op 31 mei 1904.

2.       Johannes Hermanus van der Heijden, geboren te Maurik op 11 juli 1917.

 

VIII-e Arie van der Heijden, geboren te Maurik op 13 mei 1879, overleden aldaar op 30 juli 1959. Hij is gehuwd te Maurik op 29 augustus 1902 met Gerritje den Hartogh, geboren te Maurik op 28 maart 1880, overleden aldaar op 30 juli 1959, dochter van Gerrit den Hartogh en Jannigje van Amerongen. Hieruit:

1.       Jannigje van der Heijden, geboren te Maurik op in februari 1901. Zij is gehuwd te Maurik op 21 december 1927 met Peter Dirk Willemse, geboren te Maurik in 1882, landbouwer, zoon van Teunis Willemse en van Gerritje van Os.

2.       Hermanus van der Heijden, geboren te Maurik op 27 december 1902.

3.       Gerrit van der Heijden, geboren te Maurik op 3 april 1904.

4.       Nelis van der Heijden, geboren te Maurik in april 1905, overleden aldaar op 10 mei 1905.

5.       Nelis van der Heijden, geboren te Maurik op 5 december 1907.

6.       Cornelia van der Heijden, geboren te Maurik op 28 november 1909. Zij vertrok in 1932 naar Lienden.

7.       Gerritje van der Heijden, geboren te Maurik op 31 mei 1912. Zij had één buitenechtelijke dochter. Zij is gehuwd te Langbroek op 1 juli 1937 met Pieter Marchal, geboren te Langbroek in 1917, zoon van Pieter Marchal en van Maria van Dam.

8.       Alida van der Heijden, geboren te Maurik op 13 februari 1915.

9.       Martinus van der Heijden, geboren te Maurik op 1 juli 1918, overleden aldaar op 3 december 2005.

 

VII-f Johannes van der Heijden, geboren te Wadenoijen op 29 juli 1848, landbouwer, kramer, overleden te Est en Opijnen op 6 november 1924. Hij is gehuwd te Wadenoijen op 26 november 1874 met Johanna van Doesburg, werkster, geboren te Est en Opijnen op 1 oktober 1848, overleden aldaar in december 1923, dochter van Jan Arie van Doesburg, en Johanna Smits. Zij zijn vertrokken naar Est in 1903.

Hieruit:

1.       Dirk Jan van der Heijden, geboren te Est in 1875, overleden te Wadenoijen op 18 september 1890.

2.       Arie van der Heijden, zie VIII-f

3.       Martinus van der Heijden, zie VIII-g

4.       Johan van der Heijden, arbeider, geboren te Wadenoijen op 2 maart 1882, overleden te Est en Opijnen op 7 juli 1908.

5.       kind, geboren en overleden te Wadenoijen op 16 februari 1884.

6.       Stijnis van der Heijden, zie VIII-h

7.       kind, geboren en overleden te Wadenoijen op 27 oktober 1887.

8.       Cornelis Jan van der Heijden, geboren te Wadenoijen op 4 december 1888, overleden aldaar op 29 april 1891.

 

VIII-f Arie van der Heijden, geboren te Wadenoijen op 4 oktober 1876, landbouwer, overleden te Est en Opijnen op 18 augustus 1953. Hij is gehuwd te Est en Opijnen op 4 februari 1909 met Jacoba van Tussenbroek, geboren te Est en Opijnen op 2 augustus 1876, overleden aldaar op 19 december 1955, dochter van Peter van Tussenbroek en van Hendrijntje de Wit.

Hieruit:

1.       Johannes van der Heijden, landarbeider, geboren te Wadenoijen op 6 juli 1909, overleden op 18 juli 1972. Hij is gehuwd op 27 juli 1939 met Jantje Hendrika van Rekum. Hieruit 14 kinderen.

2.       Peter van der Heijden, geboren te Wadenoijen op 23 september 1910, overleden op 30 oktober 1984. Hij is gehuwd te Zoelen op 24 augustus 1938 met Jantje Boudewijn, geboren op 13 september 1912, overleden op 13 maart 2006. Hieruit 3 kinderen.

3.       Johan van der Heijden, geboren te Est en Opijnen op 10 oktober 1912, overleden op 11 november 1996. Hij is gehuwd te Buurmalsen op 29 januari 1947 met Gijsbertje Kooiman, geboren te Buurmalsen op 30 augustus 1911, overleden op 25 november 1996, dochter van Gijsbert Kooiman en van Trijntje Nout. Hieruit 3 kinderen.

4.       Hendrik van der Heijden, geboren te Est en Opijnen op 26 februari 1914. Overleden te Tiel op 21 oktober 1998. Hij is gehuwd te Est en Opijnen op 19 mei 1938 met Geertje Theodora den Otter, geboren te Est en Opijnen op 9 augustus 1918, overleden te Est en Opijnen op 5 april 2003, dochter van Anthonie Marinus den Otter en Geertrui van Zanten. Hieruit 10 kinderen.

5.       Arie van der Heijden, geboren te Est en Opijnen op 15 maart 1916, overleden op 31 december 1970. Hij is gehuwd op 10 juli 1947 met Fijtje Dirkje van Rooijen, geboren op 1 maart 1919, overleden op 15 maart 2005, begraven te Opijnen. Hieruit 3 kinderen.

6.       Christiaan van der Heijden, geboren te Est en Opijnen op 12 december 1918, overleden op 20 november 1985. Hij is gehuwd te Buurmalsen op 31 januari 1940 met Trijntje Philips. Hieruit 5 kinderen.

7.       Dirk Jan van der Heijden, geboren te Est en Opijnen op 19 mei 1922, overleden op 14 september 1968. Hij is gehuwd te Haaften op 8 februari 1951 met J.E. van Maren. Hieruit 2 kinderen.

8.       Adriaan Jacobus van der Heijden, geboren te Est en Opijnen op 27 augustus 1924, overleden aldaar op 2 november 1944.

 

VIII-g Martinus van der Heijden, geboren te Wadenoijen op 11 oktober 1879, klompenmaker, overleden te Geldermalsen op 1 juli 1913. Hij is gehuwd te Geldermalsen op 23 juni 1911 met Janna Hendrika Verweij, geboren te Est en Opijnen in 1880. Dochter van Aart Teunis Verweij en Janna Alida de Jongh. Zij is gehuwd (2) te Wadenoijen op 7 juni 1918 met Aalbert Burger.

Hieruit:

1.       Martinus van der Heijden, geboren te Geldermalsen op 1 juli 1913 (sic). Hij is gehuwd met Willemina Verweij, geboren te Schiedam op 8 juli 1913. Hieruit nakomelingen.

 

VIII-h Stijnis van der Heijden, geboren te Wadenoijen op 21 december 1885, landbouwer, overleden te Waardenburg op 1 november 1940. Hij is gehuwd te Est en Opijnen op 20 februari 1914 met Jenneke Cornelia van Riemsdijk, geboren te Est en Opijnen in 1892, dochter van Cornelis Johannis Fransiscus van Riemsdijk en Johanna Verweij. Zij vertrokken 26 augustus 1927 naar Waardenburg.

Hieruit:

1.       Johannes van der Heijden, geboren te Est op 12 juli 1914, overleden te 's-Hertogenbosch op 23 september 1945. Hij is gehuwd te Wadenoijen op 16 mei 1941 met Cornelia Petronella de Jongh, geboren te Est en Opijnen op 24 december 1919, overleden te 's-Hertogenbosch op 6 september 1973, dochter van Willem de Jongh en van Petronella van IJzendoorn.

2.       Johanna Cornelia van der Heijden, geboren te Est op 29 maart 1919.

3.       Alida Hendrika van der Heijden, geboren te Waardenburg op 23 augustus 1931, overleden aldaar op 4 oktober 1996.

 

V-f Berent van der Heijden, arbeider, gedoopt te Erichem op 21 november 1779, overleden te Tiel op 10 januari 1842. Hij is gehuwd met Jantje van der Linden (ook van Lienden), geboren te Tiel rond 1779, overleden aldaar op 4 januari 1826, dochter van Dirk van Lienden en Gerritje van Vleuten. Hieruit:

1.       Gerritje van der Heijden, geboren te Zennewijnen op 23 oktober 1800, jong overleden.

2.       Mechelina Gerdina van der Heijden, gedoopt te Tiel op 1 april 1802, overleden aldaar op 26 augustus 1879. Zij is gehuwd te Tiel op 1 september 1827 met Johannes Brus(se), geboren te Drumpt op 22 december 1799, zoon van Jan Brus(se) en van Jenneke van Doelwaard.

Uit een onbekende relatie:

a.       Barend van der Heijden, geboren te Tiel op 20 oktober 1821, arbeider, overleden aldaar op 6 februari 1890, ongehuwd.

Uit het huwelijk:

b.       Jantje Brus, geboren te Tiel op 13 januari 1833, overleden aldaar op 2 december 1893. Zij is gehuwd te Tiel op 14 januari 1871 met Gijsbertus van Son, geboren te Tiel op 15 februari 1826, overleden aldaar op 22 juni 1908, zoon van Cornelis van Son en Dirkje Stevense.

c.       Nicolaas Brus, arbeider, geboren te Tiel in 1836, overleden aldaar op 12 december 1859.

3.       Klaas van der Heijden, geboren te Tiel op 19 augustus 1804, overleden aldaar op 17 april 1825.

4.       Gerritje van der Heijden, dienstmeid, gedoopt te Tiel op 29 mei 1806, overleden aldaar op 4 maart 1874. Zij is gehuwd te Tiel 6 mei 1843 met Roelof van den Berg, geboren te Leeuwen op 11 oktober 1807, arbeider, veldschutter, weduwnaar van Dirkje de Vree, overleden te Tiel op 7 april 1859, zoon van Gerrit van den Berg en Helena van Biensbergen.

Hieruit:

a.       Helena Johanna van den Berg, geboren te Tiel in maart 1844, overleden aldaar op 6 juni 1844.

b.       Helena Johanna van den Berg, geboren te Tiel in juli 1845, overleden aldaar op 26 juli 1845.

c.       Gerdina Catharina van den Berg, geboren te Tiel in maart 1847, overleden aldaar op 8 juli 1847.

d.       Gerdina Catharina Johanna van den Berg geboren te Tiel in maart 1849, overleden aldaar op 7 juni 1849.

5.       Martijntje van der Heijden, gedoopt te Tiel op 28 februari 1810, waarschijnlijk jong overleden.

 

II-b Gerrit Claassen van der Heijden, geboren te Passewaaij, gedoopt te Tiel op 15 december 1686, overleden na 26 april 1737. Hij is gehuwd (ondertrouw te Wadenoijen op 28 april 1715) met Jecxken Ariens, gedoopt te Wadenoijen op 18 februari 1677, dochter van Arien Aertsen en van Lijsbeth Claessen.

 

Bank van Tuil 1732-1743, f.148.

Compareerde Gerrit van der Heijden, pro se, en als vader en voogt van sijne onmondige dogter Elisabeth van der Heijden bij Jexken Ariense in egte verwekt, en heeft voor eene summa van tweehondert en vijftigh gulden, waarvan comparant bekende voldaan en betaalt te sijn, gecedeert en getransporteert aan sijnen broeder Hermen van der Heijden, seeven hont bosch tot Ophemert, in 't blok de Ouweling genaemt, alwaer ten oosten Aart Spaan, ten westen Dirk van Kranenburg, ten zuijden den hoogh welgeb. heer van Ophemert, en noorden de gemeijne straat, vel qui de jure (...) dijck thijns, en erfpagt vrij, met gelofte van 't selve te suijveren van de verpondingh tot 1735 heel, en 1/4 verhogingh 1736, mitsgaders van het verschot en amptslasten 1735. alle incluijs, en te waeren ten lantregten, actum den 26e april 1737. Was getekend B. v. Haeften, W. Leempoel.

 

Hieruit:

1.       Girreken van der Heijden, gedoopt te Avezaath op 15 januari 1716 (get. Heelken van der Heijden), vermoedelijk overleden voor 26 april 1737.

2.       Claas van der Heijden, gedoopt te Avezaath op 11 december 1716, vermoedelijk overleden voor 26 april 1737.

3.       Lijsbeth van der Heijden, gedoopt te Avezaath op 2 april 1719, leefde nog op 26 april 1737.

4.       Gerritken van der Heijden, gedoopt te Avezaath op 16 november 1721, vermoedelijk overleden voor 26 april 1737.

 

II-c Hermen Claassen van der Heijden, geboren te Passewaaij ca. 1690/1, overleden voor 1750. Hij is gehuwd (1) (ondertrouw te Wadenoijen op 17 november 1720) met Maria Janse Spaan, gedoopt te Wadenoijen op 17 november 1695, dochter van Johan Aartsen Spaan en van Geertruijd van Hattem. Zij vertrokken naar Zaltbommel. Hij is gehuwd (2) (ondertrouw te Wadenoijen op 1 juli 1736) met Anna Maria Paal, gedoopt te Wadenoijen op 5 maart 1702, dochter van Matthijs Jansen Paal en van Adriana Jelisdr. Deijs. Zij is gehuwd (2) met Carel Christiaan Tepperwijn.

Uit (1):

1.       Claas van der Heijden, zie III-b

2.       Gerrit van der Heijden, gedoopt te Zaltbommel op 18 april 1726, overleden voor 1743.

3.       Peter van der Heijden, gedoopt te Zaltbommel op 26 april 1728.

4.       Geertruy van der Heijden, gedoopt te Zaltbommel op 12 februari 1730.

5.       Aaltje van der Heijden, gedoopt te Zaltbommel op 9 september 1731. Zij is gehuwd te Wamel (ondertrouw te Wadenoijen op 10 mei 1753) met Willem Baar, afkomstig uit Nijmegen, schoolmeester te Dreumel. Hij is gehuwd (2) te Dreumel op 18 maart 1764 met Johanna van Schrevendijk. Hij is gehuwd (3) te Altforst op 31 augustus 1783 met Casparina Helena Bakker. Hieruit:

a.       Jan Willem Baar, gedoopt te Dreumel op 28 april 1754.

b.       Maria Baar, (Mike), gedoopt te Dreumel op 27 juli 1755.

c.       Maria Baar, (Mije), gedoopt te Dreumel op 17 oktober 1756, overleden aldaar op 30 augustus 1792. Zij is gehuwd te Dreumel (ondertrouw 19 november) op 6 december 1789 met Hendrik Jansz van Rhijn, weduwnaar van Antje van Roon, geboren te Katwijk.

d.       Margrita Baar, naaister, gedoopt te Dreumel op 17 oktober 1756, overleden te Nijmegen op 27 maart 1813. Zij is gehuwd met Johannes Cramer, overleden te Nijmegen op 18 augustus 1827.

e.       Hermanus Baar, gedoopt te Dreumel op 9 december 1759.

6.       Jan van der Heijden, gedoopt te Zaltbommel op 29 mei 1735.

Uit (2):

7.       Matthias van der Heijden, gedoopt te Zaltbommel op 10 oktober 1737.

8.       Adrianus Albertus van der Heijden, gedoopt te Zaltbommel op 21 oktober 1738.

9.       Willem Jillis van der Heijden, zie III-c

10.   Gerrit van der Heijden, gedoopt te Zaltbommel op 20 januari 1743.

11.   Hermanus van der Heijden, zie III-d

 

III-b Claas van der Heijden, gedoopt te Wadenoijen op 9 februari 1721, overleden te Dordrecht voor 11 augustus 1784. Hij is gehuwd te Dordrecht (ondertrouw 7 november) op 22 november 1761 met Willemijntje van Beusecom, geboren te Waardenburg, dochter van Aart Gerrits van Beusecom en van Dirkje van Meffen. Zij is gehuwd (2) te Dordrecht op 11 mei 1788 met Cornelis Romijn.

Hieruit:

1.       Maria van der Heijden, gedoopt te Dordrecht op 1 november 1762.

2.       Adriana van der Heijden, gedoopt te Dordrecht op 23 november 1764, verm. begraven aldaar op 18 december 1787.

3.       Diderika van der Heijden, gedoopt te Dordrecht op 25 september 1767.
Één van deze kinderen is begraven te Dordrecht op 7 november 1767.

 

III-c Willem Jillis van der Heijden, (Willem Gilles), gedoopt te Zaltbommel op 12 april 1740. Hij is gehuwd (ondertrouw te Zaltbommel op 3 april 1764) met Margje van den Heuvel, weduwe van Jacobus Bol, uit Hendrik-Ido-Ambacht.

1.       Hermanus van der Heijden, gedoopt te Zaltbommel op 15 augustus 1765, lidmaat te Zaltbommel 1785, met attestatie naar Dordrecht 1786.

 

III-d Hermanus van der Heijden, gedoopt te Zaltbommel op 12 januari 1744, wschl. begraven te Zaltbommel op 19 maart 1792. Hij is gehuwd te Zaltbommel (ondertrouw 10 augustus) op 26 augustus 1771 met Johanna van Rossem. Zij is gehuwd (1) (ondertrouw te Zaltbommel op 14 mei 1757) te Hurwenen op 1 juni 1757 met Jan Hendrik Schaaij, weduwnaar van Agnita van Esveld.

Hieruit:

1.       Anna Maria van der Heijden, gedoopt te Zaltbommel op 11 juni 1772.

2.       Jacobus van der Heijden, zie IV

3.       Aaltje van der Heijden, gedoopt te Zaltbommel op 12 december 1776, overleden te Rotterdam op 12 oktober 1844. Zij is gehuwd (1) te Dordrecht (ondertrouw 28 april) op 14 mei 1803 met Cornelis van Hattem, geboren te Drumpt, overleden te Dordrecht op 8 augustus 1812. Zij is gehuwd (2) met Hendrik Rothmeijer.

Uit (1):

a.       Maria van Hattem, gedoopt te Dordrecht op 11 december 1807.

b.       Cornelis van Hattem, (van der Heijden), geboren te Dordrecht op 17 oktober 1812, overleden aldaar op 7 juli 1813.

 

IV Jacobus van der Heijden, gedoopt te Zaltbommel op 17 maart 1774, overleden te Rotterdam op 12 maart 1822. Hij is gehuwd te Rotterdam op 31 maart 1811 met Christina van Rijswijk, gedoopt te Veen op 13 juli 1783, overleden te Rotterdam op 11 april 1847, dochter van Otto van Rijswijk en van Jacoba Rapenburg.

Hieruit:

1.       Hermanus van der Heijden, geboren te Rotterdam op 17 juli 1811, overleden aldaar op 27 december 1831.

2.       Otto van der Heijden, geboren te Rotterdam op 10 juli 1812, overleden aldaar op 20 maart 1834.

3.       Jacobus van der Heijden, geboren te Rotterdam op 15 april 1815, overleden aldaar op 8 mei 1817.

4.       Johanna Jacoba van der Heijden, geboren te Rotterdam in 1817, overleden aldaar op 17 juni 1868.

5.       Nicolaas van der Heijden, geboren te Rotterdam op 13 oktober 1818, overleden aldaar op 4 mei 1844.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten